Başkan Yavaş sanayicilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yavaş sanayicilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 16:17

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İvedik Organize Sanayi Bölgesi(OSB) ile Teknopark Ankara’nın ortak düzenlediği programa katılarak sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Haberin Devamı

OSB’lerin, yapılan protokol doğrultusunda her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Yavaş, ABB’nin diğer ulaşım, yeşil alan ve sosyal yardım projelerinden de bahsetti. Belediyenin yaptığı yatırımlar için teşekkür edilmesini garip bulduğunu dile getiren Yavaş, “Bir belediye başkanına zaten yapması gereken şeyleri yaptığı için teşekkür ediyorsunuz. Son derece yanlış buluyorum. Bu bizim görevimiz, bunun için maaş alıyoruz” dedi. Konuşmasında Ankara için öne çıkan iki vizyon olduğunu kaydeden Yavaş, şunları söyledi:

BİLİŞİM VE TARIM VİZYONU

“Bunlardan biri bilişim diğeri ise tarım. Sadece geçen yıl ABB olarak çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere verdiğimiz arpa, buğday, nohut ve büyük destekler var. Mazot, tohum, gübre desteğine kadar her türlü desteği verdik. Artık çiftçiler tarıma geri döndü. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara, herkese destek oluyoruz. Dikmen Vadisi’nde bir tane TechBridge adı altında bir bilişim köprüsü açtık. Türkiye’de ilk kez belediye teknokentini kurmak için şu anda ruhsata başvurmak üzereyiz. Sanayi Bakanlığı’na başvurduk. Kuzey Ankara’da yolun sağında boş evler vardı, bir tane de oraya kurduk.

Haberin Devamı

Başkan Yavaş sanayicilerle buluştu

BURADA KALSINLAR ÜRETSİNLER

Ulus’a da kuruyoruz. Ulus’taki tarihi Emek İşhanı’nın içerisinde 2-3 tane dükkân var. Üniversitelerin son sınıf öğrencileri dâhil yatırım yapmak isteyen, imkânı olmayan gençlere açıyoruz. Akıl akıldan üstün. Kimden nasıl proje çıkacak belli olmuyor. Bunlar da yine sanayimize destek olmak için emirlerinize amade olacaklar. Sizlerden herhangi bir para ve gelir beklentimiz yok. Sadece Ankara’da yetişen, iyi okullar okuyan gençlerin yurt dışına gitmesini istemiyoruz. Burada kalsınlar burada üretsinler istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!