Başkan Çetin’den ABB’ye kavşak duyurusu tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çetin’den ABB’ye kavşak duyurusu tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 16:30

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), Esenboğa Havalimanı Yolu (Özal Bulvarı) ile 1566. Cadde’nin kesişimine yapacağı ‘katlı kavşak’ çalışmasını askıya alma gerekçesinde kendini hedef gösterdiğini belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ABB’nin açıklamasına sosyal medyadan yanıt veren Başkan Çetin şu ifadeleri kullandı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi resmi sayfasından bir duyuru yapıyor. Diyor ki burada; katlı kavşak yapım işini, Pursaklar Belediye Başkanı yoğun itirazda bulunduğu için askıya aldık. Sosyal medya hesaplarımı takip edenler görür. Konuyla ilgili dört paylaşım yaptım. Bir tanesi 15 Kasım Çarşamba, ikincisi 18 Kasım Cumartesi, diğeri 19 Kasım Pazar sabahı, bir diğeri de 19 Kasım Pazar akşamı. Lütfen sosyal medya hesaplarıma girerek bu paylaşımlara bakın. Vurguladığım şey şu; bu yeni düzenlemeye hep birlikte uyum sağlayacağız. Hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması için alternatif yolları kullanmaları gerektiği ve birkaç gün içinde uyum sağlanacağı. Dört paylaşımımda da vurgu bu. Fakat pazar günü trafiğin tamamı Pursaklar’ın içine verildiğinde ilçede bir kaos yaşandı.

Haberin Devamı

YALAN SÖYLÜYOR, İFTİRA ATIYORSUNUZ

Özellikle Tevfik İleri Mahallesi, Yıldırım Kent başta olmak üzere Pursaklar’ın hemen hemen her yeri ulaşımda büyük aksaklıklar yaşadı. Pazartesi de okulların açılacağını ifade ederek bu planın tekrar revize edilmesi gerektiğini söyledim. Şimdi, bir caddeye bakan 35 tane sokağı direkt kapatacaksınız, bin 350 metre uzunluğundaki bir caddeye sekiz şeritli yolun yükünü vereceksiniz. Sonra da ‘Pursaklar Belediye Başkanı’nın yoğun itirazı nedeniyle işi askıya aldık’ diye siyaseten bir fayda sağlayacağınızı düşüneceksiniz. Basın açıklaması başlı başına bir fecaattir. Zamanlama konusuna gelince. 4.5 yıl geçti. Şurada kış aylarına girmişiz, okullar açılmış. Koskoca Büyükşehir Belediyesi bir adet kavşak yapımı için 50 tane bahane üretecek. Allah’ınızı severseniz katlı kavşağı ilk defa siz mi yapıyorsunuz? Biz bu Ankara’da 30-40 günde ne kadar çok katlı kavşak yapım işinin bitirildiğini gördük. Sonuç olarak bu projeye şahsımın yoğun şekilde itiraz ettiğini yazmışsınız. İspat edin, yalan söylüyorsunuz, iftira atıyorsunuz. Şayet belirlediğiniz güzergâh, doğru ve kullanışlı ise buyurun devam edin. Hiç kimse sizi tutmuyor. Ama siz de gördünüz. Pazar günü keşmekeşi, mağduriyetleri hep birlikte gördük. Benden yardım istemişsiniz. Kapılarım sonuna kadar açık. Biz 7/24 çalışıyoruz. Büyükşehir bu konuyla ilgili, daire başkanları, genel müdürleri, genel sekreterleri, teknik ekipleri buyurun, bekliyorum, davet ediyorum sizi.” ABB, “İlçeye değer katacak ve kronik sorunları çözecek bu büyük projenin geçici sıkıntılarının olması doğal bir durumken bazı yolların kapatılmasına Pursaklar Belediye Başkanı yoğun itirazlarda bulunmuştur. ‘Pursaklar 1566. Cadde Özal Bulvarı Kesişimi Katlı Kavşak Yapım İşi’ Pursaklar Belediye Başkanının yoğun itirazları nedeniyle, kendisinin bize ileteceği alternatif bir güzergâh önerisi ulaşıncaya dek askıya alınmıştır” açıklaması yapmıştı. 

BAKMADAN GEÇME!