‘Basınç operatörleri’ GATA'da yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

‘Basınç operatörleri’ GATAda yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 13:55

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) düzenlenen eğitimlere katılanlar, sertifikalı ‘basınç odası operatörü’ oluyor. Bugüne dek yetişen 20'nin üzerinde operatör Türkiye’nin dört bir yanında hayat kurtarıyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ana Bilim Dalı, "basınç odası operatörleri" yetiştiriyor. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği ihtiyaç dahilinde Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ana Bilim Dalı basınç odası operatörlerinin eğitimi için imkan sunuyor. Su Altı Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kemal Şimşek, cihazları sayıları çok da fazla olmayan basınç odası operatörlerinin kullandığını aktardı. Şimşek, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi'nde basınç odasını kullanacak en az bir basınç odası teknisyeni bulundurulmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Türkiye'nin ihtiyaçları çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nca basınç odası operatörlüğü kursu açılması yetkisinin GATA'ya verildiğinin altını çizen Şimşek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

8 KURSİYERE SERTİFİKA

"27 Aralık'a kadar devam edecek kurs için Türkiye genelinden basınç odası operatörü olmak amacıyla başvuran, yeterli eğitim altyapısına sahip ve gerekli sağlık raporlarını almış 8 kursiyer geldi. 4 hafta sürecek eğitimin ardından yapılacak sınavda başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı onaylı ‘basınç odası operatörü’ sertifikası verilecek. Bugüne kadar 20'nin üzerinde sağlık memuru ve hemşireyi basınç odası operatörü olarak yetiştirdik. Bu arkadaşlar yurdun farklı yerlerinde, sağlık hizmeti sunumunda 24 saat esasına göre, hizmet veriyor, acil ve rutin seanslarla hayat ve uzuvların kurtarılmasını sağlıyorlar. İlerleyen dönemlerde yasal zemine oturtulması planlanan Basınç Odası İç Yardımcılığı ile ilgili kursu için de gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Konu ile ilgili yönetmelik değişikliğini bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!