BAŞAK için ilk temel

Güncelleme Tarihi:

BAŞAK için ilk temel
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2021 23:36

‘Başkent Ankara Köy Evleri Projesi-BAŞAK’ için ilk temel Ayaş’ın Yağmurdede Mahallesi’nde atıldı. Projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar, zemin etüdü, mimari, statik, elektrik ve mekanik projeleri için ücret ödemiyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirdiği ‘Başkent Ankara Köy Evleri Projesi-BAŞAK’ için ilk temel Ayaş’ın Yağmurdede Mahallesi’nde atıldı. Belediyenin zemin etüdü, mimari, statik, elektrik ve mekanik projeleri için hiçbir ücret almadığı projeye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, kendi mahallelerinde (köylerinde) ya da kırsal alanlarda inşaat çalışmalarına başladı. Projeden yararlanmak isteyen ve başvuruda bulunan vatandaşlara, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yardımcı oluyor.

BAŞAK için ilk temel


BAŞVURU SÜRECİ BÖYLE İŞLİYOR

Haberin Devamı

Mahallesinde (köyünde) ev yaptırmak isteyen vatandaşlar, parsellerine ait aplikasyon krokileri ile önce ilçe belediyelerine başvuruyor. İlçe belediyelerinin hazırladığı imar çapı ve yol kotu belgeleri ile taleplerini teslim ettikten sonra Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Kırsal Planlama Şube Müdürlüğü’ne başvuran vatandaşlar, parsellerine uygun projeleri seçiyor. Bu işlemin ardından vatandaşlar için zemin etüdü çalışmaları yapılarak; mimari, statik, elektrik ve mekanik projelerini ücretsiz hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, belgeleri ilçe belediyesine iletiyor. İlçe belediyesi tarafından projelerin onaylanmasının ardından da kırsal yapı izin belgesini alan vatandaşlar inşaata başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!