Barış Girne’de sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Barış Girne’de sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 02:17

Ankara Devlet Tiyatrosu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Belediyesi tarafından düzenlenen “II. Girne Kültür ve Sanat Festivali”ne “Barış” isimli oyunla katıldı.

Haberin Devamı

Girne Amfi Tiyatro’da temsil edilen eser, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Aristophanes’in eserini Yücel Erten oyunlaştırdı ve yönetti. Eserin dekor tasarımı Hakan Dündar’a, giysi tasarımı Sevgi Türkay’a, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu’na, dans düzeni ise Salima Sökmen’e ait. Oyunda: Ali Fuat Davutoğlu, Zafer Güllü, Bilal Gürdere, Sabri Özmener, Murat Gökçer, Ahmet Burak Bacınoğlu, Mithat Erdemli, Özgür Keçeci, Kemal Okan Özkan, Aylin Dinç, Ayşe Simgem Baykara, Derya Şenol, Başak Güleç, Demet Kızılay, İpek Demir, Arda Saygın, Derya Can, Hasan İrfan Buzcu, Murat Kesim, Engin Yaman ve Özge Deniz Asyalıoğlu rol alıyor. Orkestra’da ise Dengin Ceyhan, Derya Can, Arda Saygın, İpek Demir ve Engin Yaman yer alıyor.

Eserin konusu

Yeryüzündeki savaş ve yıkımlara artık katlanamayan bir köylü, gökler katına çıkıp, Baştanrı’dan hesap sormaya kararlıdır. Beslediği bokböceğinin sırtında gökler katına çıkar, derin bir kuyuya hapsedilmiş olan Barış Tanrıçayı kurtarmak için, tüm insanlığı yardıma çağırır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!