Ağzımızın tadı bozulmasın

Güncelleme Tarihi:

Ağzımızın tadı bozulmasın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2020 14:51

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, belgesiz ve merdiven altı üretimin çoğaldığını belirterek uyardı, “Vatandaşlarımız belgesi bulunmayan ve nerede üretildiği belli olmayan ürünlerden kaçınmalı” dedi.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgını dolayısıyla dünyada arı ürünlerinin yoğun rağbet gördüğünü ifade eden Ziya Şahin, “Herkes gerek arı sütü gerek propolis konusunda arayış içinde” diye konuştu. Piyasada, birçok yerde çeşitli balların satıldığına dikkati çeken Şahin, şu değerlendirmede bulundu:

Ağzımızın tadı bozulmasın


BU ÜRÜNLERDEN KAÇINILMALI

“Pandemi sürecinde artan arı ürünleri tüketimiyle merdiven altı ve belgesiz üretim de çoğaldı. Vatandaşlarımız bu dönemde işletme belgesi bulunmayan ve nerede üretildiği belli olmayan ürünlerden kaçınmalı. İnsanlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için bal alırken merdiven altı ürünler insan sağlına zarar verebilir.

ŞÜPHELİ DURUMDA BİLDİRİN

Bizim birliklerimiz analizli bal satıyorlar. Vatandaşlarımız, birliklerimizden olduğu gibi marketlerden ve mağazalardan markalı balları gönül rahatlığıyla satın alabilirler. Vatandaşlarımız, şüpheli gördükleri ürünlere ilişkin mutlaka il veya ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmeliler.”

FİYATLAR YÜKSELDİ

Haberin Devamı

Bu yıl olumsuz hava şartlarından dolayı bal üretiminde düşüş olabileceğini belirten Şahin, iç tüketimde herhangi bir sorun yaşanmayacağını ancak bal ihracatının geçen yıla göre azalabileceğini söyledi. Şahin, arıcılık maliyetlerinin arttığına da dikkati çekerek, arı ürünleri fiyatlarının geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35 arttığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!