Baklavadan, şekerden şüphelenen ALO 174’ü Arasın

Güncelleme Tarihi:

Baklavadan, şekerden şüphelenen ALO 174’ü Arasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2019 16:30

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve şekerleme imalatı yapan iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Ürünler, muhafaza koşullarından bulunduğu dolapların ısı derecesine, hijyeninden üretim firmasına, barkodundan son kullanma tarihine kadar geniş denetimden geçirildi. Denetimlerde iş yerlerinin hijyen koşulları ve kullanılan malzemelerin kalitesi incelendi, numuneler alındı. Ankara’da 250’nin üzerinde gıda denetleme personelinin tek tek denetleme yaptığını kaydeden İl Müdürü Bülent Korkmaz şunları söyledi:

KAYIT BELGELİ İŞLETMELERDEN ALIN

“6 Haziran'a kadar bu yoğunlaştırılmış denetim programı devam edecek. Bu dönem fırsatçıların da ortaya çıktığı dönem. Vatandaşlarımız ürün alırken işletme kayıt belgesi olan işletmelerden ürün alsınlar. İşletme kayıt belgesi olan işletmeler düzenli olarak bakanlığımız tarafından kontrol ediliyorlar. Denetimleri yapılıyor. Ürünlerin son kullanma tarihi ve ürünlerin içeriği ile ilgili herhangi bir şüpheli durum görmesi halinde Ankara'da il ve ilçe müdürlüğümüz, gerekse bakanlığımızın 174 Alo Gıda hattını arayarak bildirimde bulunabilirler.” Korkmaz ayrıca Ramazan ayında 6 bin 500 işletmeyi denetlediklerini, 80’in üzerinde işletmeye para cezası uyguladıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!