Bahçe abonelerine 15 metreküp sınırı

Güncelleme Tarihi:

Bahçe abonelerine 15 metreküp sınırı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 09:08

ASKİ Genel Müdürlüğü, yer altı sularında yaşanan yoğun çekilme ve barajlardaki su seviyesinin azalması nedeniyle park-bahçe aboneliği bulunanlara aylık en fazla 15 metreküp su satışı yapma kararı aldı. Kartlı park-bahçe aboneleri, artık aylık 15 metreküpten fazla su satın alamayacak.

Haberin Devamı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ) Genel Müdürlüğü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başkentte park-bahçe aboneliği olanlara toplamda aylık en fazla 15 metreküp su satışı sınırlaması getirdi. Buna göre daha önce istedikleri miktarda su satın alabilen kartlı park-bahçe aboneleri, aylık 15 metreküpten fazla su satın alamayacak. Vatandaşlara tasarruf çağrısı da yapan ASKİ, alınan sınırlama kararını şöyle duyurdu:

GEREKÇE SU SEVİYESİNİN AZALMASI

“Tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliği sonucu, yer altı sularında yaşanan yoğun çekilme ve barajlardaki su seviyesinin azalması nedeniyle park/bahçe aboneliği olan hemşehrilerimize 21 Haziran itibarıyla toplamda aylık en fazla 15 metreküp su satışı yapılabilecektir. Önceliğimiz insani tüketim amaçlı su kullanım hakkının korunması olup, siz değerli vatandaşlarımızdan da suyumuzu tasarruflu kullanmanızı önemle rica eder, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

DAMLAMA SULAMA SİSTEMİ ÖNERİSİ

Başkentte şehir şebeke suyunun hobi bahçelerinde yüzde 80 sulama amaçlı kullanıldığı belirtiliyor. Hobi bahçeleri genellikle yerleşim yerlerinin alt kotlarında yer aldığı için bu durum aynı bölgedeki üst kotlarda bulunan evlerin su sıkıntısı yaşamasına neden oluyor. Yapılan çalışmalarda 50 metrekarelik bir hobi bahçesinin günlük ortalama su tüketiminin 150 litre olduğu hesaplanıyor. ASKİ yetkilileri, vatandaşlara yağmur suyu sarnıcı veya damlama sulama sistemini öneriyor.

Bahçe abonelerine 15 metreküp sınırı


2015’TEN BU YANA KARTLI SAYAÇ VERİLİYOR

Haberin Devamı

ASKİ, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Aralık 2015 tarihli kararına istinaden 2015 yılından bu yana bahçe aboneliklerine kartlı su sayacı veriyor. Başkentte 6 bin 580 kartlı sayaç bahçe aboneliği bulunuyor.

Bahçe abonelerine 15 metreküp sınırı


BARAJLARDAKİ AKTİF SU MİKTARI YÜZDE 28.77

Haberin Devamı

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün dijital ölçüm verilerine göre 21 Haziran itibarıyla toplam doluluğu yüzde 40.85 olan Ankara’daki barajlarda 647 milyon 255 bin metreküp su bulunuyor. Barajlardaki aktif kullanılabilir su miktarı ise yüzde 28.77 ile 455 milyon 838 bin metreküp. 2 milyon 506 bin 385 su abonesinin bulunduğu Ankara’da 21 Haziran’da kente 1 milyon 416 bin 935 metreküp su verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!