‘Azarlayarak susturamazsın’

Güncelleme Tarihi:

‘Azarlayarak susturamazsın’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2020 00:22

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Meclis yönetim tarzını eleştiren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Yüksekte oturmak, sınıftaki öğretmen gibi azarlamak yeri değil. Seni belediye başkanı olarak seçen halk, Meclis’i de seçti. Meclis üyesine bağırarak, azarlayarak, tepeden bakarak susturamazsın” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’ya konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) tek gündemleri olmadığını söyledi. “Bizim derdimiz, gündemimiz sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi değil, bizim derdimiz bu kent. Bu kent için de tüm faaliyetlerimiz devam ediyor” ifadelerini kullanan Özcan, ABB’nin ‘Beni çalıştırmıyorlar’ algısı yaptığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

BÜYÜKŞEHİR TEK GÜNDEMİMİZ DEĞİL

“Bizim ilk hedefimiz 2023 genel seçimleri. Tek gündemimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi değil. Onun karnesini zaten vatandaşımız verecektir. Başka partinin belediye başkanını hizmetten mahrum bırakma gibi bir tavır içinde hiçir zaman olmadık, olmayız. Seçim sonrası Sayın Cumhurbaşkanı’mızla bir araya geldiğimizde, ‘Şehriniz için yapılan her hayırlı işe destek olacaksınız. Halkımızın ve şehrimizin kötülüğüne bir şey olursa karşı duracaksınız’ dedi. Aynı minvalde devam ediyoruz. Biz de bu şehirde yaşıyoruz. Ankara’ya köstek olmayız.

AYRIM YAPMADAN DESTEK VERİYORLAR

Liderimiz de bakanlarımız da ABB’nin konusu olduğu zaman hiçbir ayrım yapmadan destek veriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı’mız, geçmiş siyasiler gibi hiçbir zaman siyasi çekişmenin faturasını vatandaşa ödetmemiştir. Vatandaşımız hangi partiyi tercih ederse buna hepimiz saygı duyarız. AK Parti’li belediye başka, CHP’li belediye başka gibi bir yöntem hiçbir zaman olmadı, olmaz da. Vatandaşa ‘Beceremiyoruz’ diyemiyorlar, ‘Bizi çalıştırmıyorlar’ algısı yapıyorlar. Bu da topu taca atmak oluyor. ‘Ben burada hizmet edeceğim’ diyorsan seni kimse engelleyemez.

‘ÇALIŞTIRMIYORLAR’ ALGISI YAPIYORLAR

Faaliyette, icraatta olan sensin. Büyükşehir’in kaç tane şirketi, kaç tane daire başkanlığı, ASKİ, EGO genel müdürlükleri var. Biz, suya zam yapılacaktı ona karşı çıktık mesela. Vatandaşımıza yararı olacak bir şeyin hiçbir zaman karşısında olmayız, her zaman yanında oluruz. Ama vatandaşa zararı olan bir şeye de izin vermeyiz. Bu ay projeler için Meclis’te 700 milyon kredi verildi. Bizim bakış açımız şu: Proje nedir, ne yapılacak? Meclis bilsin, tartışılsın. Onun üzerine krediyse kredi, belediye imkânıysa belediye imkânıyla yapılsın.

CUMHURBAŞKANI’NA ÇOK RAHAT ULAŞABİLİR

Büyükşehir Belediyesi bu zamana kadar hep borçlanma yetkisi istedi, hep verdik. Bakanlıktan destek istedi, verildi. Sayın Cumhurbaşkanı’mızla da görüşüldü, belediye başkanı(Mansur Yavaş) görüşmeden memnun ayrıldı. Belediye başkanı Cumhurbaşkanı’na çok rahat ulaşabilir. Havalimanında Cumhurbaşkanı’mızın gidiş geliş programlarında görüşebiliyor. Geçen yıl borç istenildi, komisyondan olumlu karar çıktı. Ama bir kitapçık bastılar, ‘Tasarruf yapıp 350 milyon kâr ettik’ dediler. Sen hem borç isteyeceksin hem de diyeceksin ki, ‘Tasarruf ettik.’ Bunlar doğru değil.”

‘MECLİS’İ YÖNETİRKEN KENDİSİNİ BİR İZLESİN’

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Meclis yönetim tarzını eleştiren Özcan, şöyle konuştu: “(Mansur Yavaş’ın) Bu ayki Meclis toplantısının ilk oturumunda AK Parti ve MHP grubuna bağırdığını hepimiz gördük. Mansur Bey’e tavsiyem, bir gün otursun, ABB TV’den vermiş oldukları yayında Meclis’i yönetirken kendisini bir izlesin. Yüksekte oturmak, sınıftaki öğretmen gibi azarlamak yeri değil. Seni belediye başkanı olarak seçen halk Meclis’i de seçti. Meclis üyesine bağırarak, azarlayarak, tepeden bakarak susturamazsın. Bu çok çirkin. Başka yerde başka bir görüntü vermeye çalışırken Meclis toplantılarında böyle bir şeyin olması hoş değil. Arkadaşlarımız orada üsluplarını koruyorlar. Yaptığı şey kendisine eksi yazar.”

‘Azarlayarak susturamazsın’


SARAÇOĞLU HİÇBİR ŞEKİLDE RANTA AÇILMIYOR

Haberin Devamı

Ankara’da bakanlıkların yatırımlarını milletvekilleri ile birlikte yakından takip ettiklerini vurgulayan Hakan Han Özcan, şunları söyledi: “Bakanlıklarımızla kadın kooperatiflerimizi arttırıyoruz. Karayollarının sorumluluğunda olan yeni yolları kazandırıyoruz. Son olarak Niğde-Ankara otoyolunun bir bölümünün açılışını yaptık. Ankara tiftik keçisi dağıtım törenindeydik. Tiftik keçisinin artmasını amaçlıyoruz. 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine 45 bin kişilik yeni uluslararası standartlarda stat yapılacak. Projesi hazır, onaylandıktan sonra hemen ihale aşamasına başlanacak. Hipodrom’un olduğu alandaki millet bahçesi hızla devam ediyor. Seneye tamamlanacak. Saraçoğlu hiçbir şekilde ranta açılmıyor. Aslına uygun restore edilecek. Kaliteli vakit geçirebileceğimiz, yurt dışından heyet geldiği zaman ağırlayabileceğimiz, turistler için yeni bir lokasyon olarak ekleyebileceğimiz bir yer olacak. Yiğit icraatta gerek fazla lafa gerek yok. Biz işlerimizle konuşacağız.”

‘Azarlayarak susturamazsın’


HEDEF 70 BİN YENİ ÜYE

Haberin Devamı

Pandemi nedeniyle kongreleri ertelediklerini hatırlatan Özcan, “16 Ekim Cuma günü Şereflikoçhisar ve Evren ile kongre sürecimizi başlatıyoruz. Kasımın ortasında en son Yenimahalle kongresi ile bitireceğiz. Ardından da Ankara il başkanlığımızın kongresini gerçekleştireceğiz. Tarihi, ilçe kongrelerimiz bittikten sonra belli olacak” dedi. 2 buçuk ayda teşkilatlarına 50 bin yeni üye kazandırdıklarını da kaydeden Özcan, “Şu anda 710 binlerdeyiz. Normalde bir yılda 50 bindi, biz bunu 2 buçuk ayda yaptık. Yıl sonu hedefimiz 70 bin” dedi.

BAKMADAN GEÇME!