Aynı coşkuyla kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Aynı coşkuyla kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2021 14:48

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102’nci yılı, kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Haberin Devamı

Anıtkabir’deki resmi törenlerle başlayacak etkinlikler, 13.30’da Ankara Kulübü Seymenleri’nin katılımıyla Dikmen Keklikpınarı’nda yapılacak geleneksel karşılama töreniyle devam edecek.

Aynı coşkuyla kutlanacak


Saat 14.00’te Dikmen Keklik Pınarı Mevki’nden başlayıp Ulus Ankara Garı önünde sona erecek ‘86. Büyük Atatürk Koşusu’ yapılacak ve Metro Sanat Galerisi’nde ‘Çocuklardan Atatürk’e Mektuplar Sergisi’ görücüye çıkacak.

Aynı coşkuyla kutlanacak


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Spor Salonu’nda saat 18.00’de ‘Bir Kızılca Gün’ tiyatral gösterimi ve Edis konseri düzenleyecek. AŞTİ de ‘Flash Mob ve Seymenler’ gösterilerine ev sahipliği yapacak. Kentteki diğer kutlama etkinlikleri şöyle olacak:

Aynı coşkuyla kutlanacak


YENİMAHALLE

Haberin Devamı

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu’nda bugün saat 18.00’de ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Atatürk’ün Ankara’ya gelişini ve Ankara’nın Atatürk için önemini anlatacak.

MAMAK

Yeni Bayındır Mahallesi muhtarlık binası önünde saat 19.30’da toplanacak olan vatandaşlar, kortej halinde yürüyecek. Kortej yürüyüşünün yanı sıra seymen ekibinin gösterileri geceye renk katacak.

GÖLBAŞI

Gölbaşı kaymakamlık binası önünde bugün saat 13.00’te kortej yürüyüşü başlayacak. Yürüyüş, Atatürk Sahil Parkı’nda sonlanacak.

KEÇİÖREN

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, bugün saat 14.00’te yüz öğrenciyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret edecek. Saat 16.30’da ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü hizmet binasında Sinsin ateşi yakılacak. Neşet Ertaş Sanat ve Kültür Merkezi’nde, saat 19.00’da ise Keçiören Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konser verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!