Ayakkabı üretiminde Ankara öne çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabı üretiminde Ankara öne çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 16:35

Depremin yaşandığı bölgede ayakkabı üretim kapasitesinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, depremzede meslektaşlarının istihdam edilmeye başladığını söyledi. Uzun, “Türkiye ölçeğinde üretim düşeceği için Ankara daha fazla çalışmak zorunda ve kayıp üretimin de yerine konulması lazım” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, depremlerde mağdur olanlar için hazırlanan kışlık ayakkabı ve botun sürekli bölgeye gönderildiğini ifade etti. Uzun, “İlk etapta esnafımızın bir araya getirdiği kadın-erkek-çocuk için yaklaşık 10 bin çift kışlık ayakkabı ve botu afet bölgelerine ulaştırdık. Kışlık ayakkabı ve botun yanı sıra gıda başta olmak üzere her türlü kışlık giysi, battaniye, bebek bezi gibi zorunlu ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımlarımızı da bölgeye gönderdik. Oda olarak bize talep çok. Belediyelerimizden, diğer kurum ve kuruluşlardan gelen talepleri, hatta bireysel başvuruları da değerlendiriyor, elimizde ne varsa her kesimle paylaşıyoruz. En son Türk Kızılay Ankara Şubesi’ne bir kamyon kışlık ayakkabı gönderdik. Depremden etkilenen insanlarımız için gerek bölgeye, gerekse Ankara’ya gelenler için yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayakkabı üretiminde Ankara öne çıkacak

ÜRETİM AÇIĞI KAPATILACAK

Depremzede meslektaşlarına istihdam sağlamak için seferber olduklarını belirten Oda Başkanı Uzun, şunları söyledi: “Depremin yaşandığı bölge ayakkabı anlamında üretim kapasitesi yüksek bir bölgeydi. Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Antakya ayakkabı üretiminde önemli bir noktadaydılar. Bölgenin üretim atölyeleri yıkıldı. Türkiye ölçeğinde üretim düşeceği için Ankara daha fazla çalışmak zorunda ve kayıp üretimin de yerine konulması lazım. Bölgedeki meslektaşlarımızla temas halindeyiz. Bu yarayı hep beraber kapatacağız. Bir diğer taraftan ise insanlarımızın çalışıp hayata da dönmesi lazım. ‘Gelin beraber ekmeğimizi paylaşalım’ diyoruz. Atölyeleri yıkılan mağdur meslektaşlarımızı; saya ve kalfa olmak üzere ayakkabı ustalarını Ankara’da istihdam etmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalara başladık, deprem bölgesinden gelen 15 civarında ayakkabı ustasını atölyelerimizde işe başlattık ve bunun devamı da gelecek.”

BAKMADAN GEÇME!