Ava giden avlandı

Güncelleme Tarihi:

Ava giden avlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 23:38

Ankara merkezli 14 ilde, ‘kamu arazilerinin satışını yapma’ vaadiyle dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ‘arsa avcısı’ adlı operasyonda, aralarında avukat ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 106 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Örgüt üyelerinin tapu müdürlüğünde, tapu memuru gibi işlem yapıp, mağdurlara sahte tapu verdiği ve bu yöntemle 160 kişiyi, 300 milyon lira dolandırdığı belirlendi. Yaklaşık iki yıl boyunca çete üyelerine yönelik teknik ve fiziki takip gerçekleştiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çeteyle ilgili ilginç detaylara da ulaştı. Çete üyelerinin, devlet büyükleri ile yakın oldukları izlenimi verdiği, mağdurları ikna etmek için avukatlık ofisi veya şirket ofislerini kullandıkları anlaşıldı.

KAMU BİNASINDA SÖZLEŞME

Polis, örgüt üyelerinden Cevdet Y. ve İsmail B.’nin Tapu Müdürlüğü’nde tapu memuru gibi davranarak, mağdurlara sahte tapu belgesi verirken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini ele geçirdi. Görüntülerde şüphelilerin müdürlükte tapu memuru gibi işlem yaptığı görüldü. Şüphelilerin otomobil bagajında çuval içerisinde taşıdıkları dört milyon lira ele geçirildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu ile yapılan ortak çalışma sonrası sekiz araç, 40 taşınmaza ve 30 milyon liraya el konuldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!