Güncelleme Tarihi:
İlk etapta Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş ve sektör temsilcileri ile bir araya gelen ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, koronavirüsün sektöre yönelik etkileri ve açıkta satılan gıda ürünlerinin hijyen şartlarının iyileştirilmesi konularını görüştü. Simitçilerin yanı sıra açıktan satış yapan işletmelerle ilgili bir dizi çalışma yapacaklarını kaydeden Halil İbrahim Yılmaz şunları söyledi:
Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası ile yapılan görüşmede, ‘ürünün camlı tezgâh içerinde, en uygun ve temiz koşullarda saklanmasını sağlayacak şekilde sunulması, tezgâhlardaki para trafiğinin insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde sürdürülmesi, eldiven ve maske kullanımı dışında satışı sokakta yapılan ürünlerin hijyeninin sağlanması için paradan ürüne kadar tezgâhların hijyen standartına kavuşması ve buradaki hijyenin sağlanması için ATO ile Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası’nın birlikte çalışması’ gibi kararlar alındı.