Ateş Kuşları yuvaya döndü

Güncelleme Tarihi:

Ateş Kuşları yuvaya döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 02:00

Orman Genel Müdürlüğü’nün yangın söndürme çalışmalarına havadan destek vermek amacıyla haziranda Ankara’dan ayrılan ve 4 bölgede 782 saat uçuş yaparak, 417 yangına müdahale eden ‘Ateş Kuşları’ dün yuvaya döndü.

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu’na (THK) bağlı Gökçen Havacılık’a ait ‘Ateş Kuşları’ adı verilen CL-215 tipi 5 yangın söndürme uçağı, 5 aylık yangın sezonun sona ermesiyle Ankara’ya döndü. Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen yangın söndürme çalışmalarına havadan destek vermek amacıyla 1 Haziran’da Adana, Antalya, Bodrum ve İzmir bölgelerine giden Ateş Kuşları, 417 yangına müdahale etti. Yangın sezonunun 31 Ekim’de sona ermesiyle Ankara’ya geri dönen yangın söndürme uçaklarının pilotları için dün THK Üniversitesi Etimesgut Türkkuşu Kampüsü’nde karşılama töreni düzenlendi. Törende konuşan Orman Genel Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı İlhami Aydın, “Bu seneyi çok şükür kazasız şekilde bitirdik. Genel Müdürlüğümüz 2023 yılında kendi helikopterleriyle yangın söndürme işini yapmaya çalışacaktır. Pilot arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ateş Kuşları yuvaya döndü

8 SENENİN EN BAŞARILI SEZONU

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan ise şunları söyledi: “Türk Hava Kurumu bu işi 8 senedir yapıyor ancak bu sene Orman Genel Müdürlüğümüzdeki arkadaşlardan aldığım bilgilere göre 8 senenin en başarılı ve düzenli yılı bu yıl oldu. Bu yıl 4 bölgede 782 saat uçuş yaparak, 417 yangına müdahale eden ateş savaşçılarımız yuvaya döndü. En değerli varlıklarımızın başında ormanlarımız geliyor. Dolayısıyla THK ailesi olarak böyle bir mücadelenin içinde olmak ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu mücadelede yer alan herkes bir ibadet gibi yaptığı işten keyif almalıdır. Bu iş aynı zamanda bir ibadet gibidir. Önümüzdeki ay ihaleye çıkacak olan helikopterle mücadele aşamasında da bütün çalışmalarımızı bitirdik. THK olarak helikopterle mücadelede de aday olduğumuzu bildirmek isterim.”

10 PİLOTTAN 4’Ü TÜRK

Kaptan Pilot Yücel Akyol da Ateş Kuşları’nın yangın sezonundaki çalışmaları hakkında bilgileri verdi: “1 Haziran’da göreve başladık. 31 Ekim’de de sonuçlandırıp, geri döndük. 4 bölgede 5 uçakla mücadele ettik. 10 kişilik filomuzdaki pilotlardan 4’ü Türk. Diğer arkadaşlar ise Yunanistan, Kanada ve İtalya’dan geldi. Bu sene 200’ü ciddi 417 yangına müdahale edildi. Adana, Antalya, Bodrum ve İzmir’de görev yaptık ama tabi yangın çıkan diğer bölgelere de müdahale için ekiplerimizi yönlendirdik.”

Haberin Devamı

Ateş Kuşları yuvaya döndü

Törenin ardından 2016 yangın söndürme operasyonuna katkıda verenler ile pilotlara teşekkür belgesi takdim edildi.

BAKMADAN GEÇME!