Atakule manzaralı çadır kent

Güncelleme Tarihi:

Atakule manzaralı çadır kent
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 15:08

Dikmen Vadisi’ndeki çadır hayatı, çöp yığınları ve kötü kokuyu beraberinde getiriyor. Çevre sakinleri, “Pencere açamaz olduk. Vadi temizlenmeli” diyor.

Haberin Devamı

Dikmen Vadisi’nde, geçen yıl ocak ayında 36 günlük Suriyeli bir bebeğin ölümünün ardından Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaldırılan çadırlar yeniden kuruldu. 

Hürriyet Ankara’yı, ‘Şehir Hattı’ndan arayarak şikâyette bulunan bir okurumuz, vadideki çevre kirliliğinin gün geçtikçe artığına dikkat çekerek, “Atıkları vadide birktirip, satıyorlar. Her yer çöp yığını. Kokudan evin penceresini açamaz olduk. Başkent’in ortasında bu kadar vatandaşın yaşadığı bir bölgeye bu manzara yakışmıyor. Vadinin temizlenmesi, bu insanların da daha iyi şartlarda yaşaması gerek” dedi.

LÜKS KONUTLARIN GÖLGESİNDE

Geçim sıkıntısı nedeniyle aileleriyle birlikte Ankara’ya gelen kâğıt ve atık toplayıcılar Dikmen Vadisi’ne kurdukları derme-çatma çadırlarda hayatlarını sürdürüyor. Vadinin çevresinde yükselen lüks konutların gölgesinde, çöp yığınları arasında yaşam mücadelesi veren kağıt ve atık toplayıcılar, geçimlerini topladıkları atıkları satarak sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!