ASO’nun öğrencileri karnelerini aldılar

Güncelleme Tarihi:

ASO’nun öğrencileri karnelerini aldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 00:00

Ankara Sanayi Odası’nın Okul Sanayi İşbirliği Eğitim Programları (OSEP) projesi kapsamında geçen yıl eğitimlerine başlayan öğrenciler birinci yıllarını başarıyla tamamladılar.

Elektro Teknik, Metal Teknik ve Otomotiv bölümlerinde eğitim alan 70 öğrenci hafta sonu düzenlenen törenle karnelerini aldılar. Sincan Lale Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene ASO Başkan Yardımcısı ve 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir, Sincan Kaymakamı Ertan Yüksel ve Yenikent Belediye Başkanı Emin Özer, projeyi destekleyen sanayiciler ile öğrencilerin aileleri katıldı. ASO Başkan Yardımcısı Nurettin Özdebir törende yaptığı konuşmada, sanayinin nitelikli eleman konusunda yaşadığı sıkıntıya değinerek, "Bir yıl önce yeni bir eğitim modeli yatarak başladık bu yola. Bugün bir yıllık dönemi bitirdik ve kocaman bir aile olduk. Pek yakında Ostim ve Sitelerde de aynı projemizi uygulamaya başlayacağız. Amacımız ülkeye meslek sahibi başarılı gençler yetiştirmek" dedi.

DÜNYA DEĞİŞİYOR

Öğrenci velilerine de seslenen Özdebir; "Dünya Değişiyor. Çocuklarımızın kariyerlerini planlarken dikkatli olmamız gerekiyor. Ülkemizde birçok üniversite mezunu var ama; işsiz, parasız ve mutsuz. Meslek sahibi gençlerimiz mutlu ve huzurlu bir hayat geçiyorlar, yani gençlerimizi meslek sahibi yapmalıyız" diye konuştu. Törende, OSEP ve otomotiv bölümü birincisi İbrahim Doğan Aslan, metal teknik bölümü birincisi Burak Yerdelen ve elektro teknik bölümü birincisi Recep Karaveli’ye çeşitli hediyeler verilirken, şovmen Atalay Demirci de bir stand up gösterisi yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!