Aslan provada çiftleşmek isterse

Güncelleme Tarihi:

Aslan provada çiftleşmek isterse
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2008 00:00

BAŞINA gelmeyen kalmayan Ankara Sirki uzun uğraşlar sonunda Ankara’ya ulaşabildi ve provalarına başladı. Ancak şimdi de resmi açılışına bir gün kalan sirkte çiftleşmeye çalışan deniz aslanları belediyenin başını derde soktu.

Ulaşan fısıltılara göre, ASKİ Spor Salonu’nda yarın başlayacak sirk için son hazırlıklarını yapan eğiticiler, çiftleşme dönemi gelen altı deniz aslanı için seferber olmuş durumda. Provalarda uyarılara uymayan deniz aslanlarının gözleri sürekli karşı cinsteymiş. Hal böyle olunca da eğitmenler gün boyunca provanın yanı sıra dişilerle erkekleri ayrı ayrı tutmaya çalışıyor.

Ancak, bütün çabalara rağmen deniz aslanları suyun içerisinde sirki birbirine katıyor. Bu yüzden, sirkin organizasyonunu gerçekleştiren Bel-Ya şirketinin yetkilileri deniz aslanlarının yaklaşık 10 gün gösterilere çıkamayacağını söylüyorlar.

Rusya’nın Novoroski Limanı’ndan yola çıkan Büyük Ankara Sirki’nin Ankara’ya ulaşana kadar başına gelmeyen kalmamıştı. 8 Mart’ta açılması plananlan sirkin bulunduğu TIR’ları taşıyan gemi fırtınaya yakalandığı için hareket edememişti. Daha sonra direği kırılınan geminin içinde bir TIR şoförü hayatını kaybetmiş ve olay diplomatik krize dönmüştü.

Büyük Ankara Sirki, yarın ASKİ Spor Salonu’nda başlayacak ve 4 Mayıs’a kadar cumartesi pazar günleri halka açık olacak. Belediye otobüsleri ise, sirke gelmek isteyen vatandaşları ücretsiz olarak taşıyacak.

Gölbaşı’nı sıkıntı bastı

NÜFUSU 2 binin altında kalan belde belediyelerinin kapatılması öngören kanun tasarısının Meclis’te yasalaşmasının ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Abdülnasır Haşlak’ı sıkıntı basmış.

Yeni yasaya göre, Karaali ve Oyaca beldelerinin Gölbaşı’na bağlanmasına karşı çıkan Abdülnasır Haşlak, uzunca bir kulis çalışması yürütmüş fakat başarılı olamamış. Haşlak’ın karşı çıkmasının ardında, kendi ilçesine bağlanacak beldelerin nüfusunun yoğunluğu yatıyormuş. Haşlak, yakın çevresine "Biz bu beldelere kolay hizmet götüremeyiz" derken, bazı çevreler bunu "Haşlak, yeni beldelerin kendisine karşı siyasi bir güç oluşturmasından korkuyor" diye değerlendiriyor. Önceki gün de, Doğan Haber Ajansı’na açıklama yapan Oyaca Belediye Başkanı Duran Özkan’ın açıklamaları da dikkat çekiciydi. Özkan, "Oyaca halkının Gölbaşı’na bağlanması için yapılan referandum sonucu beldeliğimiz gitti, mahalle olarak Gölbaşı’na bağlandık. Artık biz de Gölbaşılı olduk" dedi.

Doktorlar sigaraya karşı biraraya geldi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Doktoru Ali Özgür ile Ulaştırma Bakanlığı Doktoru Hüseyin Bozoğlu "sigaraya karşı" biraraya geldi. Komşu iki bakanlığın doktorları sigarayı bırakmak isteyip de, başarılı olamayanlar için "sigarayı bırakma merkezi" açtı.

Bakanlık doktoru 45 dakikalık tek seans biorezonans uygulamasıyla sigara bağımlılığını biofiziksel olarak tedavi edilebileceğini iddia ediyor. Biorezonansı "maddelerin elektromanyetik frekanslarının tedavi için kullanılması" olarak tanımlayan Özgür, vücuttaki bozuk frekansları onardıklarını ifade ediyor. Özgür, tedavi şeklinde yoksunluk, sinirlilik ve gerginlik hali oluşmadan ve kişinin iradesi zorlanmadan sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiriyor. Özgür, "Biorezonans sigaraya karşı kullanıldığında sonuç kişide sigaraya karşı oluşan bir duyarsızlık hali oluyor. Seans bitiminde kişi kendini sigaraya karşı ’tok’ hissediyor" dedi. Tedaviyi gerçekleştirmek için tek şart aradıklarını vurguluyan Özgür, bunun da bağımlının gerçekten sigarayı bırakmayı istemesi olduğunu vurguluyor.

Umut ERDEM

Ninelere okuma kursu

ANNE
Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), emekli öğretmen, avukat gibi çeşitli meslek grubundan gönüllülerin katılımı ile aralarında 80 yaşındaki ninelerin de yer aldığı bireylere okuma yazma öğreterek, eğitime destek sağlıyor.

AÇEV Ankara Saha Sorumlusu Melahat Örtülü, Ankara genelinde çeşitli okul ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 22 adet kursla okur-yazar oranını artırmak istediklerini söyledi. Etkinliğin "İşlevsel Yetişkin Okur Yazarlığı Programı" kapsamı altında gerçekleştiğini bildiren Örtülü, şunları kaydetti:

"AÇEV, 1993 yılından bu yana eğitim yoluyla toplumu güçlendirmek, bireylerin yaşam kalitelerini iyileştirmek, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. AÇEV bugüne kadar 4 bin 500 eğitimci ile toplam 400 bin anne, baba, okumaz yazmaz kadın ve çocuğa ulaşmıştır."

Gönüllü öğretmenler eşliğinde, ev kadınlarına yönelik okuma yazma kursu verildiğini bildiren Örtülü, bundan sonra da toplumsal ve ekonomik kalkınmaya olan olumlu etkileri araştırmalarla saptanmış bulunan "erken çocukluk eğitimi"nin ülkedeki tüm çocuklara ulaştırılması, onların daha iyi bir yaşam için gerekli olan becerileri erken yaşlarda kazanabilmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Güzellikleriyle yarışacaklar

TÜRKİYE’de ilk defa gerçekleşecek olan Engelliler Güzellik Yarışması’nın yarışmacıları, finale kalabilmek için bütün hünerlerini sergiliyor. Fotoğraf çekimi için podyuma çıkan yarışmacılar, ilk defa çıktıkları podyumda, profesyonel mankenleri aratmadılar. 300’ün üzerinde katılımcının beklendiği yarışmada, finale kalan 20 yarışmacı arasından birinci olan finalist, Aralık ayında yapılacak "Dünya Engelliler Güzellik Yarışması"nda Türkiye’yi temsil edecek. Yarışmaya bedensel, görme, işitsel ve zihinsel engelliler katılabilecek.

Haşim Kılıç
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!