Âşık Veysel’in izindeler

Güncelleme Tarihi:

Âşık Veysel’in izindeler
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 14:15

Gören Kalpler Eğitim Derneği, Aşık Veysel’in vefatının 50’nci yıl dönümü dolayısıyla Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu iş birliğinde önceki gün ‘Âşık Veysel’in İzinden Gidenler’ konser ve anma programı düzenledi.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen konserde 30 görme engelli birey, şarkı, türkü ve şiirlerle Âşık Veysel’in anısını yaşattı. Konserden elde edilen gelirin depremzedelere bağışlanacağını dile getiren Gören Kalpler Eğitim Derneği Genel Başkanı Erol Sayyıdan ise, şunları söyledi: “Âşık Veysel’in İzinden Gidenler’ konserini her yıl gerçekleştiriyoruz fakat bu yıl farklı bir amaçla bir araya geldik. Meydana gelen depremler sebebiyle görme engelli bireylerimiz depremzedeler için her gün ne yapsak, nasıl destek olsak düşüncesi içindeydi. Merkezimizde de depremzedelerimizin her daim yanında olmaya çalışıyoruz. Bugün düzenlediğimiz konserin gelirini depremzedelerimize bağışlayacağız. Yaklaşık 30’a yakın 7’den 70’e görme engelli öğrencimiz bu etkinlikte sahne aldı. Özellikle görme engelli çocuklarımız Âşık Veysel’i kendilerine rol model alıyor. Onlar da sanatla ilerlemek ve dünyaca tanınmak istiyorlar. Anadolu’nun kültürünü tüm dünyaya tanıtmak istiyorlar.”

Haberin Devamı

Âşık Veysel’in izindeler

Âşık Veysel’in izindeler

Unesco tarafından 2023 anma yıl dönümleri arasına alınan Aşık Veysel, vefatının 50’inci yıl dönümünde görme engelli bireyler tarafından çeşitli etkinliklerle anılıyor.

BAKMADAN GEÇME!