Aşık Veysel 125 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Aşık Veysel 125 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2019 16:12

Âşık Veysel, doğumunun 125. Yılında fotoğraf sergisi ve konserle anıldı. Yunus Emre Enstitüsü ve Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği düzenlenen gecede Alman sefire Marion Erdmann da, Veysel’in şiirlerini okudu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) konser salonunda gerçekleşen anma etkinliğine Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve eşi Marion Erdmann, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Şeref Ateş, Aşık Veysel’in kızı Menekşe Şatıroğlu Süzer, çok sayıda büyükelçi ve davetliler katıldı. Sergide Âşık Veysel’in torunlarının kişisel koleksiyonlarından oluşan fotoğraflar sergilendi.

Aşık Veysel 125 yaşında


ALMAN SEFİRE ŞİİR OKUDU


Serginin ardından sanat yönetmenliğini Uğur Işık’ın yaptığı “Veysel” konseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Cengiz Özkan, Gül Yazıcı, Ferruh Avni Yarkın, Mustafa Doğan Dikmen ve Umut Sel, Âşık Veysel’in Türk müziği repertuarına kazandırdığı eserleri icra etti. Alman sefire Marion Erdmann da Âşık Veysel’in şiirlerini seslendirdi.

Aşık Veysel 125 yaşında


ESERİ BİLGELİK KAYNAĞI

Anadolu’nun irfanıyla beslenen ve bu derin irfandan aldıkları ile yine Anadolu’nun çocuklarına seslenen Âşık Veysel’in derin ve sonsuz insanlık sevgisine dikkat çeken Enstitü Başkanı Ateş, var oluşu bir bütün olarak kucaklayan ve barışı önceleyen büyük ozanların varlığının insanlık için umut vadettiğini söyledi. Marion Erdmann da, “Asil ruhu hepimiz için örnek olmaya devam ediyor. Büyük bir hümanisti ve insanları koşulsuz bir şekilde seven bir kişiyi anıyoruz. Eseri, evrensel ve hiç tükenmeyen bir bilgelik kaynağıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!