AOÇ yangını şüphelisi Adli Tıp Kurumu’nda

Güncelleme Tarihi:

AOÇ yangını şüphelisi Adli Tıp Kurumu’nda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2021 00:58

Atatürk Orman Çiftliği'nde(AOÇ) önceki gün çıkan ve yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili gözaltına alınan Mehmet T., akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Haberin Devamı

Yangın başladığı sırada bölgede bulunan ve akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen Mehmet T., polis tarafından şüpheli olarak gözaltına alındı. Konuşma engeli bulunduğu belirtilen ve bu yüzden emniyette ifadesi alınamayan Mehmet T., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcı, Mehmet T.’yi akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Mehmet T.’nin daha sonra tekrar savcılığa sevk edileceği bildirildi. Öte yandan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Teczan Karakuş Candan’ın bölgede geçmiş dönemde yapılan yol ve bariyerler nedeniyle ekiplerin yangına geç müdahale ettiği iddiasıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı.

‘ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLDİ’

Açıklamada yangının önceki gün saat 12.10'da; Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, Ankara Orman İşletme Müdürlüğü ve Ankara Orman İşletme Şefliği sınırlarındaki zırhlı birlikler mevkiinde bulunan AOÇ arazisinde çıktığı belirtilerek, “Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince; 1 helikopter, 9 arazöz, 4 ilk müdahale aracı ile 12.20'de yangına müdahale edilmiş ve 13.00'da kontrol altına alınmıştır. Bazı yayın kuruluşlarında çıkan haberler doğruyu yansıtmamaktadır. Yangına zamanında müdahale edilmiş ve 40 dakika gibi kısa bir zamanda kontrol altına alınmıştır” denildi. Öte yandan yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğü kaydedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!