Anneler Günü’ne 20 TIR çiçek

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü’ne 20 TIR çiçek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 15:20

Anneler Günü dolayısıyla gülden orkideye birçok taze çiçek raflarda yerini aldı. Bu özel gün için Başkent’e 20 TIR çiçek geldi. Ankara Çiçekçiler Odası eski Başkanı Emin Çimen, “Çiçek bol, esnafımızın da Anneler Günü’nden beklentisi yüksek” dedi.

Haberin Devamı

Bugün kutlanan Anneler Günü için Ankaralı çiçekçi esnafı da hazırlıklarını tamamladı. Orkideden antoryuma birçok türde çiçek raflarda yerini alırken, Ankara Çiçekçiler Odası eski Başkanı Emin Çimen, “Yurt içi ve yurt dışından Ankara için 20 TIR çiçek geldi, çiçek bol” dedi. Çiçekçi esnafının bütün umudunu Anneler Günü’ne bağladığının altını çizen Çimen, “Tüm çiçekler anneleri sevindirecektir, dileriz Ankaralılar annelerin bu en özel gününü, en özel hediye olan çiçekle kutlar” diye konuştu. Çiçekçi esnafının Anneler Günü’nden beklentisinin fazla olduğunu ifade eden Çimen şunları söyledi:

EN GÜZEL HEDİYE

“Anneler Günü için özel bir çiçek yok, gülden kazablankaya bütün çiçekler annelerimizi sevindirir. Ankaralılar anneye alınabilecek en güzel hediyenin çiçek olduğunu unutmasınlar. Hiç bir hediye çiçeğin yarattığı etkiyi yaratmaz.Çiçekçi esnafı olarak Başkentlilerden ve belediyelerimizden de beklentimiz var. KDV’sini ödeyen esnafın belediyelerden ricası, kavşaklarda, trafik ışıklarında korsan satış yapan çiçekçilerin denetlenmesi. Başkentlilerden de ricamız, annelerine hediye edecekleri çiçekleri seyyar-korsan çiçekçiler yerine dükkanlardan almalarıdır. Çünkü çiçekte kalite önemlidir.”

Haberin Devamı

‘FIRSATÇILIĞA DÖNÜŞTÜRMÜYORUZ’

Çiçekçi esnafının Anneler Günü’nü fırsatçılığa dönüştürmediğini hatırlatan Çimen, diğer zamanlarda çiçek fiyatı ile bu özel gündeki çiçek fiyatları aynı olduğunu vurguladı. Annelerine hediye olarak çiçek almak isteyenler için çok sayıda seçenek bulunuyor. Bütçesine göre çiçek almak isteyen Ankaralıların ödeyeceği rakamlar ise şöyle:
- Gül: 7.5-10 TL arası
- Orkide: 75-125 TL arası
- Kazablanka: 25 TL
- Antoryum: 40-100 TL
- Biçme demetler: 20-30 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!