Ankara’nın tarımsal üretim değeri 11.5 milyar TL

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın tarımsal üretim değeri 11.5 milyar TL
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2020 22:44

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Mamak Belediyesi arasında gıda, tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

Ankara’nın 11.5 milyar liralık tarımsal üretim değeri olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, “12 milyon dekara yakın tarım arazisi ile ülkemizin önemli bir tarım şehridir. Ayrıca, 600 bini aşan büyükbaş, 2 milyonu aşan küçükbaş hayvan varlığı ile ülke ekonomisine 6 milyar liralık hayvansal üretim değeri sağlamaktadır. Bu başarıda Mamak ilçemizin de önemli katkıları olduğunu biliyoruz” dedi. Ankara’da tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı ilçelerden birinin Mamak olduğunu söyleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Şehrimizin kırsal kesiminde, köyden mahalleye dönüşen bölümlerinde tarım ve hayvancılık yapan hemşehrilerimize de destek olmak, onların yaptığı çalışmaların daha da verimli olmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini sağlamak için de çalışmalar sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ankara’nın tarımsal üretim değeri 11.5 milyar TL

Mamak Üreğil Millet Bahçesi’ndeki törende Aksu ve Köse çiftçilerle de bir araya geldiler, Mamak Kadın Kooperatifi üyelerinin ürünlerini incelediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!