Ankara’nın doğasını trekkingle keşfedin

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın doğasını trekkingle keşfedin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 14:18

Başkent’in doğal güzelliklerini keşfetmek için biraz yürümek yeterli.

Haberin Devamı

Dokuz günlük bayram tatilinin son iki gününde henüz bir plan yapmadıysanız, sizin için trekking doğayla başbaşa kalmak için oldukça cazip olabilir. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kalkınma Ajansı’nın projelendirdiği Ankara’nın Trekking Rotaları, Çamlıdere’den Çubuk’a, Güdül’den Kızılcahamam’a onlarca güzergâh sunuyor. Ankara’nın trekking rotalarında Çubuk’ta 16, Çamlıdere’de 17 ve Güdül’de 11 olmak üzere 44 yeni rota oluşturuldu. Beypazarı, Kızılcahamam ve Nallıhan’da bulunan 70 rota da bunlara eklenerek toplam 114 rota belirlendi. İşte o rotalardan bazıları:

ORMAN İÇİNDE YÜRÜYÜŞ: ÇAMLIDERE

Ankara’ya 100 kilometre uzaklıktaki Çamlıdere, şirin bir Anadolu ilçesi. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusu bozulmadan bugüne kadar kalabilen Çamlıdere, gür ve sık ağaç dokusuyla çevrili ormanlarıyla yeşil bir sığınak oluyor. Çamlıdere’de 17 farklı rota bulunuyor. İlk rota olan Akkaya Yaylası-Sorgun Göleti (Güdül), 9 kilometrelik uzunluğa sahip. Çamlıdere’nin en uzun rotası ise 31 kilometrelik Benli Yaylası-Sorgun Göleti arası. Bu rotayı uzunluğundan dolayı iki günlük kamplı bir etkinlik olarak planlanabilir.

Haberin Devamı

KARAGÖL ÖNE ÇIKIYOR: ÇUBUK

Başkent Ankara’nın hemen yanı başında 44 kilometre uzaklıkta doğal güzellikler bahçesi olan Çubuk’un doğa turizminde en çok bilinen bölgesi Karagöl Tabiat Parkı. Çubuk’ta zorluk derecesi 1 ile 3 arasında değişen 16 yürüyüş rotası bulunuyor. Ay Kayası, Hacılar Şelalesi, Karagöl Tabiat Parkı, Usta Göleti gibi yerleri görebileceğiniz yürüyüşlerin en uzunu 18 kilometre uzunluğundaki Yıldırımelören Göleti-Çalkaya Tepesi-Yıldırımelören Göleti ringi.

YAYLALADA TREKKİNG KEYFİ: GÜDÜL

Misafirperver halkıyla Ankara’nın sevimli ilçelerinden Güdül, il merkezine 90 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yüzyıllarca araziyi şekillendirerek kendine yol bulan Kirmir çayı, bozkırda parıldayan Mzinos antik kenti, kuzey bölgeleri sarmalayan sarıçam ve köknar ormanlarının renklendirdiği Sorgun Göleti ve yaylalarıyla Güdül, trekkingcileri bekliyor. 11 farklı yürüyüş alternatifinin bulunduğu Güdül’deki en uzun rota, 38 kilometrelik Sorgun Göleti Tabiat Parkı-Eğriova Göleti arası.

Haberin Devamı

10 FARKLI YÜRÜYÜŞ ROTASI BULUNUYOR: NALLIHAN

Nallıhan Kuş Cenneti ve Uyuzsuyu Şelalesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Tarihi İpek Yolu ve Roma Yolu üzerinde yer alan Nallıhan, Ankara’ya 160 kilometre uzaklıkta. İlçede 10 yürüyüş rotası bulunuyor.

SEYİRLİK YÜRÜYÜŞ: BEYPAZARI

Tarihi evleri ile ziyaretçileri selamlayan ve geçmişe yolculuğa çıkaran Beypazarı ilçesi yürüyüş rotalarıyla da dikkat çekiyor. İpek Yolu üzerinde yüzyıllar boyunca kervanlara ve tüccarlara ev sahipliği yapan Beypazarı’nda 12 farklı yürüyüş rotası bulunuyor. İlçede en uzun yürüyüş hattı Çukurören Yaylası-Zer Obası-Belenova Yaylası-Eğriova Göl

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!