Ankaralı ressamlardan Çorum’a sanat galerisi

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı ressamlardan Çorum’a sanat galerisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 14:10

Merkezi Ankara’da bulunan ve çalışmalarını Başkent merkezden Türkiye’nin dört bir tarafında sürdüren Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD), Çorum’da sanat müzesi ve galerisi açtı.

Haberin Devamı

Çorum Belediye Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün himayesinde, BRHD üyesi Çorumlu Ressam Bünyamin Balamir, Çorum Belediyesi Sanat Danışmanı ve BRHD üyesi Nilgün Ayşecik Çevik’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve altı yıl süren “Ressamlar Buluşması” adlı çalıştaylar kapsamında, 75 sanatçı Çorum ve ilçelerini gezdi. Çalıştaylara Türkiye, Japonya, İsveç, Gürcistan, Kıbrıs, İtalya, Fransa, Azerbaycan ve Filipinler’den katılan sanatçıların yaptığı 200 resimle, Anadolu’nun çağdaş anlamda ilk sanat müzesi ve galerisi Çorum’da açıldı. Ankaralı sanatçılarla birlikte açılışı yapılan müze-galeri, yıl boyu düzenlenecek çeşitli sergiler ve etkinliklerle hizmet verecek.

KÜLCÜ’YE PLAKET

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) Başkanı Mehmet Ali Doğan, Ressam Bünyamin Balamir, Ressam Güzin Arısoy ressam Nilgün A. Çevik ve yazar Nuray Özener Değirmencioğlu, katkılarından dolayı Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret ederek plaket takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!