Ankaralı iş insanlarına ‘Hava yolu şirketi kurun’ önerisi

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı iş insanlarına ‘Hava yolu şirketi kurun’ önerisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 23:56

Unesco Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hazırlanan Gordion Antik Kenti’nin Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Ankaralı iş insanlarına özel hava yolu şirketi kurmaları önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Serim, ATO Başkanı Gürsel Baran’ın her fırsatta dile getirdiği Ankara’dan yurt dışına daha fazla sefer ve daha fazla uçuş talebini bakanlık olarak kendilerinin de taşıdığını belirtti.

TEMEL İHTİYAÇLARIMIZDAN BİRİ

Serim, konuşmasında şunları söyledi: “Ankara’nın yurt dışı direk bağlantı ihtiyacını Ankara Ticaret Odası gibi Dışişleri Bakanlığı olarak biz de paylaşıyoruz. Malumunuz Ankara’da 138 ülkenin temsilciliği var. 138 büyükelçinin yanı sıra birçok uluslararası kuruluş da görev yapmakta. Bunların hepsini toparladığımızda Ankara’dan yurt dışına direk uçuşların artması, bizim de temel ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir. Bu kapsamda yurt dışına gittiğimiz her ziyarette muhataplarımız Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ya da hava yolu taşıyıcılarının daha fazla direk uçuş yapması talebini bize iletmektedir.

Haberin Devamı

REKABETE İMKÂN TANIYACAKTIR

Bu konuda size şu tavsiyede bulunmak istiyorum. Malum daha önce de özel sektörün devreye girmesiyle Türkiye’de hava yolu taşımacılığı ciddi anlamda gelişme kaydetti. Ankara gibi güçlü bir sanayisi olan, iş insanlarının bulunduğu bu şehirde özel bir hava yolu şirketinin kurulmasını naçizane size tavsiye etmek istiyorum. Bu Ankara’daki ticarete katkı sağlayacak ve hava yolu şirketleri arasındaki rekabete imkân tanıyacaktır. Bu yurt dışından Ankara’ya uçuş yapan yabancı hava yolu şirketlerini daha fazla tetikleyecektir. Bu da Ankara’mızın hem sanayisine hem ticaretine katkı sağlayacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!