Ankarakart’ta online yüklemeye dikkat! Dolandırıcılar iş başında

Güncelleme Tarihi:

Ankarakart’ta online yüklemeye dikkat Dolandırıcılar iş başında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2023 16:31

Ankaralılar dikkat! Dolandırıcılar sahte site kurarak Ankarakart’larına online yükleme yapmak isteyen vatandaşları tuzağa düşürmeye başladı. EGO Genel Müdürlüğü vatandaşları sahte internet sayfaları konusunda uyardı. Peki dolandırıcıların sistemi nasıl işliyor? Yanıtı haberimizde.

Haberin Devamı

Dolandırıcıların Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) veya EGO Genel Müdürlüğü’nün adını ve logosunu kullanarak sahte site kurduğu ortaya çıktı. Ankarakart’larına internet üzerinden online yükleme yapmak isteyen vatandaşları sahte siteler üzerinden tuzağa düşürüyorlar. Bu yöntemle vatandaşlara ait bilgilerin çalındığı hesaplarından fazla para çekildiği tespit edildi. EGO Genel Müdürlüğü de Ankaralıları sahte sayfa ve uygulamalarla ilgili uyardı. EGO’dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

FAZLA PARA ÇEKİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

“Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğü'ne ulaşan şikâyetlere istinaden yapılan incelemede, online yükleme yapmak amacıyla internet üzerinden arama yapıldığında; kurumumuz ile ilgisi olmayan ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi veya EGO Genel Müdürlüğü adı ve logosu kullanılarak oluşturulmuş sahte internet sayfaları ve uygulamalar açıldığı görülmüş, bu internet sayfaları ve uygulamalara giriş yapan vatandaşlarımıza ait bilgilerin çalınarak, hesaplarından fazla para çekildiği tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın Ankarakart’larına yükleme işlemini, kurumumuza ait uygulamalar aracılığıyla gerçekleştirmeleri güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

KART HAREKETLERİNİ KONTROL EDİN

Online yükleme işlemleri, kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak ‘https://www.ankarakart.com.tr’ adresinden, EGO CEP’TE iOS/Android uygulaması üzerinden, şifre ile giriş yapılarak Ankarakart iOS/Android uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca yapılan işlemler sonrasında kredi ya da banka kartı hesap hareketlerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızca herhangi bir mağduriyet yaşanılmaması için kurumumuza ait yukarıda belirtilen uygulamalar ile web sitesi dışında bir başka internet sitesi ya da uygulamadan kart dolumu yapılmaması hususunda dikkat edilmesi önemle rica olunur.”

Ankarakart’ta online yüklemeye dikkat Dolandırıcılar iş başında

İŞTE 4 AŞAMADA O TUZAĞIN DETAYLARI

Peki dolandırıcıların sahte site yöntemi nasıl işliyor? İşte o tuzağın aşamaları:

Haberin Devamı

1-İnternetten arama motoruna ‘Ankarakart yükleme’, ‘Ankarakart dolum’, ‘Ankarakart bakiye’ gibi kelimelerle arama yapıldığında ilk sırada Ankarakart Bakiye Yükleme - Ankarakart Para Yükle başlıklı bir internet sitesi çıkıyor.
2-Bu siteye tıklanıldığında Ankarakart logosuyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü yazılı başka bir site açılıyor. Sitede EGO Genel Müdürlüğü’nün kurumsal sosyal medya hesaplarının logolarının yer aldığı dikkat çekiyor. Bu sitede BAKİYE YÜKLE yazılı bir kısım bulunuyor. Kullanıcılar tuzağa düşüp buradan ilerlediklerinde üçüncü bir sayfaya geçiyor.
3-Profesyonel hazırlanmış www.ankaraegom.net adresli sitede de kullanıcıları bakiye yükleme sekmesinin altında Ankarakart numaralarını girmeleri istenen bir bölüm ile yüklenecek tutar kısmı karşılıyor. Kullanıcılar buraya bilgilerini girdikten sonra başka bir pencere daha açılıyor.
4-Son sekmede ad soyad, telefon numarası, kredi kartı bilgileri istenerek ödeme işleminin tamamlanması isteniyor. Kullanıcılar bu bilgileri girdiklerinde tuzağa düşmüş oluyor.

BAKMADAN GEÇME!