Ankara’dan başladı 50 ülke gezdi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan başladı 50 ülke gezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 10:11

Ortopedik engelli emekli memur 54 yaşındaki Mustafa Akca, Avrupa'dan Asya'ya, Amerika'dan Avustralya'ya 4 kıtada 50 ülkeyi tek başına dolaştı.

Haberin Devamı

1963'te Ankara'da dünya gelen ve çocuk felci nedeniyle yürüme yeteneğini kaybeden Akca, küçük yaşlarda ailesi tarafından çocuk yuvasına verildi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Akça, engelliler okulundayken arkadaşlarıyla yaptığı yarışmada haritadan söylenen ilçelerin hangi ile bağlı olduğunu bilmesi, kendisininde bu illeri ve ilçeleri görme isteği uyandırdı. Önce Ankara'nın ilçelerini gezen Akça, daha sonra tüm Türkiye'yi adım adım dolaştı. Türkiye'de görülmedik yer bırakmayan Akça, 1993 yılında Bulgaristan’a yaptığı ilk yurt dışı seyahatten sonra dünyayı gezmeye karar verdi. Bir kamu kurumunda memur olarak göreve başlayan Akça, seyahat masraflarını karşılamak için, memuriyettin yanı sıra ek iş yapan yapmaya başladı. Akça, emekli olduktan sonra daha sık yurt dışı gezilerine çıktı. Hongkong'ta başlayacağı ve 5 ay sürmesini planladığı yeni seyahati için geçtiğimiz günlerde yola çıkan Akça şunları söyledi: 

Haberin Devamı

‘TARZANCA ANLAŞIYORUM’

“Vietnam, Kamboçya, Laos, Malezya, Tayland, Singapor, Endonezya ve Myanmar'ı gezeceğim. Dönüp 2-3 gün Türkiye'de kaldıktan sonra bu kez Amerika'ya gideceğim. Amerika, Venezuella, Dominik, Karayipler ve Küba'yı dolaşacağım. Seyahat aşkı bütün her şeyi aşıyor. Engel benim için engel değil. Zaman zaman engelim avantaj oluyor. Çantamı taşıyorlar. Otobüse binmede, otobüste yer vermede yardımcı oluyorlar. Dil meselesini 'Tarzanca' konuşarak aşıyorum. Yüzde 10 İngilizcem var. Gideceğim yerlerin fotoğrafını internetten bularak otobüse binince şoföre gösteriyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!