Ankara’da 112 devrimi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da 112 devrimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 15:15

112 Acil Çağrı Merkezi’nin hayata geçireceği projeyle acil durumlarda 4 farklı dilde iletişim, işitme engellilerle görüntülü konuşma ve bazı otomobillerde yer alan S.O.S. sistemiyle iletişim hizmeti verilecek.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi, işitme engelliler için acil durumlarda görüntülü konuşma, turistlere-yabancı uyruklulara yönelik 4 farklı dilde acil çağrı hizmeti ve bazı otomobillerde yer alan S.O.S. (Acil Durum Çağrısı) sistemiyle trafik kazası ve benzeri durumlarda 112’ye acil çağrı gönderilmesi projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Merkez yetkilileri, yeni uygulamalar için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

DİĞER İLLERDEKİ KOORDİNASYON DA SAĞLANACAK

Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi, yabancı uyruklulara ve turistlere yönelik İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde acil çağrı hizmeti verecek. Yetkililer, sadece Ankara’dan değil tüm Türkiye’den gelen yabancı dilde acil durum çağrılarının Başkent’e yönlendirileceğini ve farklı illerde acil durum çağrısı yapan kişilerle oradaki ilgili birimler arasındaki koordinasyonun kolaylıkla sağlanacağını söyledi. Merkez yetkilileri, işitme engelliler için de acil durumlarda görüntülü konuşma imkânı sağlanacak bir sistem üzerinde çalışmaların sürdüğünü de kaydetti.

Haberin Devamı

S.O.S. BUTONUYLA YARDIM İSTENEBİLECEK

Bir diğer yenilik ise bazı araçlarda yer alan S.O.S. (Acil Durum Çağrısı) sistemine yönelik olacak. Herhangi bir trafik kazası ya da acil yardımın gerektiği durumlarda, özellikle üst segmentte yer alan bazı otomobillerdeki S.O.S. butonuna basılmasıyla beraber 112 Acil Çağrı Merkezi’ne acil durum çağrısı iletilecek. Acil durum çağrısının konumunu GPS üzerinden tespit edecek olan acil çağı merkezi çalışanları ilgili birimleri olay yerine yönlendirebilecek.

BAKMADAN GEÇME!