Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 15:47

Ankara’da yerel seçimde sandıktan ilçelerde sürpriz çıktı. CHP’nin ABB Adayı Mansur Yavaş, tekrar başkan seçildi. CHP 16 ilçeyi kazanırken AK Parti de 8 ilçede ipi göğüsledi. Çamlıdere’de ise bağımsız aday seçimi kazandı. MHP ise hiç ilçe alamadı.

Haberin Devamı

Ankarada seçime katılım yüzde 79 oldu. Kayıtlı 4 milyon 304 bin 874 seçmenden 3 milyon 414 bin 453’ü sandığa gitti. Kullanılan 109 bin 96 oy geçersiz sayıldı. Dün saat 14.00 itibarıyla seçim sonuçlarına göre CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı olan Mansur Yavaş, yüzde 60.38 oy ile yeniden başkan oldu. AK Parti ABB Adayı Turgut Altınok yüzde 31.68 oy aldı. Yeniden Refah Partisi (YRP) ABB Adayı Suat Kılıç, yüzde 3.13 oy ile üçüncü sırada, Zafer Partisi ABB Adayı Hüseyin Bartu Soral yüzde 1.5 oyla dördüncü, İYİ Parti ABB Adayı Cengiz Topel Yıldırım ise yüzde 0.9 oyla beşinci sırada yer aldı. 

CHP 16, AK PARTİ 8 İLÇEYİ KAZANDI

2019'da Ankara'da 25 ilçeden Çankaya, Yenimahalle ve Elmadağ’ı kazanan CHP, bu seçimde 16 ilçede yarışı önde tamamladı. CHP'nin kazandığı yeni ilçeler Beypazarı, Nallıhan, Ayaş, Polatlı, Haymana, Keçiören, Gölbaşı, Mamak, Etimesgut, Şereflikoçhisar, Kahramankazan, Kalecik ve Güdül oldu. AK Parti ise  Altındağ,  Akyurt, Balâ, Çubuk, Evren, Kızılcahamam, Sincan ve Pursaklar’da seçimi önde tamamlayarak bu ilçeleri kazandı. CHP, 25 ilçe içerisinde en çok oyu yüzde 65.13 oy ile Çankaya’da, en düşük oyu yüzde 16.89 ile Çamlıdere’de aldı. AK Parti en yüksek oyu yüzde 53.96 oy ile Pursaklar’da, en düşük oyu ise yüzde 15.5 ile Çankaya’da aldı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'nde de çoğunluk AK Parti’den CHP'ye geçti. ABB Başkanı Mansur Yavaş da dahil 148 Meclis üyesinden 87’sinin CHP’den olması bekleniyor.

Haberin Devamı

AK PARTİLİ AYIK TEK KADIN BAŞKAN

Çamlıdere’de dört dönem belediye başkanlığı görevini yürüten AK Parti Çamlıdere Belediye Başkan Adayı Hazım Caner Can, bu seçimde yeniden seçilemezken, yüzde 49.56 oy alan Bağımsız Aday Adem Ceylan, Çamlıdere’nin yeni belediye başkanı oldu. 2019 seçimlerinde üç belediye kazanan MHP, bu seçimde beş aday çıkarmasına rağmen hiçbir ilçeyi kazanamadı. MHP’nin Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı ilçeleri de CHP’ye geçti. AK Partili Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık bu seçimde tekrar seçilerek Ankara’da tek kadın başkan ünvanını korumayı başardı.

Haberin Devamı

‘TARİHİ FARK BİZLERİ ASLA ŞIMARTMAYACAK’

Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi

Seçim sonuçları sonrası ABB binasının önündeki kalabalığa seslenen Mansur Yavaş özetle şunları söyledi: “Biz bu seçim sonuçlarını zafer olarak görmüyoruz. Bizim karşımızda düşman yok. Hepimiz bu vatanın, bu kentin onurlu birer ferdiyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, dünyaya bakışımız farklı olabilir. Rozetimizi çıkaracağız, 6 milyon Ankaralıya kimseyi ayırmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu seçimin kaybedeni, rakibimiz için çalışan hemşehrilerimiz de değildir. Bizler onların çabalarına, emeklerine ve özverilerine de sonuna kadar saygı duyuyoruz, onlara da yürekten teşekkür ediyoruz. Bu seçimin kaybedeni, siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok’tur. Geçen seçimden hiç ders almayanlar, tertemiz vatanseverlere iftira atanlar, kirli siyasetten medet umanlar Ankara halkının yüce iradesi karşısında bir kez daha kaybettiler ve kaybetmeye de devam edecekler. Ankara’da seçimi beton kaybetti, yeşil kazandı. Şatafat ve haksız servet kaybetti, emek ve alın teri kazandı. Rantçılar kaybetti, sosyal belediyecilik kazandı. İmar baronları kaybetti, 6 milyon Ankaralı kazandı. Eser belediyeciliği adı altında çöp projelere, ne olduğu belirsiz beton kulelere milyarlarca lira harcayanlar kaybetti; o milyarlarca lirayı halkın sağlığına, beslenmesine, ısınmasına, eğitimine harcayanlar kazandı. Seçimi burada olduğu gibi, Türk Bayrağı altında buluşan gönüllerin, vatan için atan yüreklerin, yani milletin doğrudan kendisinin oluşturduğu ittifak kazandı. Bu tarihi fark bizleri asla şımartmayacak. Tam aksine, sizlerin omuzlarımıza yüklediği bu büyük sorumluluğun bilincindeyiz ve sizlere layık olmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Bizlere düşen, yine herkesin başkanı olmak, herkese tebessümle sarılmak ve bir aile olduğumuzu yeniden göstermektir.” Yavaş daha sonra CHP Genel Merkezi’ne geçerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve milletvekilleri ile beraber partilileri selamladı.

Haberin Devamı

‘VATANDAŞ KARARINI VERDİ, SAYGI DUYARIZ’

Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi

AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, seçim sonuçlarını AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nda takip etti. Bir süre burada seçim sonuçlarını takip eden Altınok, daha sonra parti genel merkezine geçti. Çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Altınok, “Vatandaş kararını verdi, demokrasi budur; saygı duyarız, hayırlı olsun” dedi. Altınok sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da “Seçimler demokratik bir olgunlukla tamamlanmış, vatandaşımızın iradesi tecelli etmiştir. Milletimizin takdiri başımızın üstünedir. Bu süreçte yanımızda olan, desteğini ve duasını hissettiğimiz tüm vatandaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin kararı ile görevlendirilen tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Şehrimiz, ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi

Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi

Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi

Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi

Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi

Ankara Yavaş’la ‘devam’ dedi

 

BAKMADAN GEÇME!