Ankara topyekûn yardıma koştu

Güncelleme Tarihi:

Ankara topyekûn yardıma koştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 16:10

Ankara’da valilik ve belediyeler, Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremin ardından seferber oldu.

Haberin Devamı

Arama kurtarma çalışmaları için çok sayıda ekip ve personel ile iş makineleri hemen bölgeye gönderildi. Sıcak yemek ihtiyacı için de mobil mutfak ve gıda malzemeleri bölgeye ulaştırıldı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından başkent Ankara da teyakkuza geçti. Ankara Valiliği ve belediyeler yardım için bölgeye koştu. Dün sabaha karşı saat 04.17’de meydana gelen depremin haberi alınır alınmaz saat 05.00’te Varlık Mahallesi’ndeki Ankara Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ve ilgili birim yöneticileri katıldı. Toplantıda bölgeye ihtiyaç duyulan desteklerin sağlanması noktasında yapılacaklar ele alındı. Ardından başkentten farklı kurumlardan ilk etapta bin 136 personel ve çeşitli ekipmanların gönderildiği belirtildi.

Haberin Devamı

KURUMLARDAN PERSONEL SEVKİYATI

Ankara Valiliği’nden dün saat 11.00’de yapılan açıklamada Ankara’dan deprem bölgelerine gönderilen personel ve ekipmanla ilgili şu bilgiler verildi: “İlimizden depremden etkilenen bölgelere, 63 AFAD görevlisi (6 araç, 2 arama köpeği), 90 sağlık personeli (27 araç, 2 ambulans uçak, 20 ambulans, 2 UMKE aracı, 1 acil durum aracı, 1 mobil komuta aracı ve 78 personel), 217 Büyükşehir Belediyesi personeli (2 TIR gıda malzemesi, 3 kamyonet, 30 kamyon, 15 ekskavatör, 15 JCB, 2 mobil TIR, 17 itfaiye aracı), 247 Emniyet personeli, 214 Jandarma personeli (26 araç, 8 köpek), 15 psiko-sosyal destek personeli, 23 hasar tespit personeli, 20 EnerjiSA personeli, 247 Kızılay personeli sevk edilmiştir.” Ankara Valisi Vasip Şahin de sosyal medyadan destek listesini paylaşarak, “Devletimiz tüm imkânlarıyla bölgede. Allah yardımcımız olsun” ifadesini kullandı. Valiliğin açıklamasından sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi kendilerince gönderilen araç sayısının 129’a gönderilen personel sayısının da 339’a çıkarıldığını açıkladı. Ankara’da ilçelerde de belediye ve kaymakamlıkların iş birliğiyle koordinasyon toplantıları yapıldı. İlçelerden de gönderilebilecek destekler konusunda hazırlıklar ele alındı. Ayrıca depremzedelere gönderilmek üzere yardım kampanyaları da başlatıldı. Ankara’daki belediyelerin gönderdiği ekipman ve personeller oradaki koordinasyon merkezlerince ihtiyaca göre illere ve ilçelere yönlendiriliyor. Belediyelerce deprem bölgesine gönderilen ekipman ve personelle ilgili ayrıntılar ise şöyle oldu.

Haberin Devamı

Ankara topyekûn yardıma koştu

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı videolu paylaşımda toplamda 129 araç ve 339 personelin bölgeye gönderildiğini söyledi. Yavaş’ın verdiği bilgilere göre ABB’nin bölgeye gönderdiği destek şöyle:
İlk etapta Ankara İtfaiyesi’nin 2 kurtarma aracı ve 20 personeli uçakla bölgeye sevk edildi. Ankara İtfaiyesi’nden aralarında K9 kurtarma köpekleri ve kurtarma araçlarının da olduğu toplam 21 araç 89 personel bölgeye gitti. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na ait 126 personel ve 72 araç da bölgedeki çalışmalara destek olmak için gönderildi. Sosyal Hizmetler Dairesi 5 araç 20 personel, BELPA şirketi 2 TIR, 1 mobil mutfak, 12 araç ve 42 personel, ASKİ 7 TIR, Seğmen Su 1 TIR, Kent Estetiği 4 araç 8 personel, Halk Ekmek ise 2 mobil ekmek fırını ve 16 personel ile bölgeye gitti. ABB ayrıca bölgeye sağlık malzemeleri, battaniye, jeneratör, mobil tuvalet, çocuk bezi, ayakkabı, mont ve fenerli powerbank gibi ihtiyaç duyulabilecek destekleri de gönderiyor. Başkan Yavaş, “Afetin yaralarını sarmak için tüm devlet kurumlarıyla koordineli bir şekilde aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ankara topyekûn yardıma koştu

KEÇİÖREN BELEDİYESİ

Keçiören Belediyesi, ağır hasara yol açan depremin yaralarını sarmak ve bölgede yapılacak arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla AFAD tarafından istenen mimar, mühendis, teknikerden oluşan 14 kişilik bir teknik ekip gönderdi. Belediyeye ait 1 adet 25 tonluk ekskavatör, 1 adet 30 tonluk ekskavatör, 2 adet TIR, 2 adet kamyon, operatör ve şoförleri ile birlikte deprem bölgesine gitti. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Gün el ele verme günüdür. Gün kardeşlik ve dayanışma günüdür. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Keçiören Belediyesi olarak sizlerle el ele vererek dün olduğu gibi bugün de depremzede vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara topyekûn yardıma koştu

MAMAK BELEDİYESİ

Mamak Belediyesi de acil destek ekiplerini bölgeye gönderdi. Belediye bölgeye, 25 personel, Mamak Arama Kurtarma Timi (MAKUT), mobil aşevi, çorba aracı, çay aracı, 5 destek aracı, iş makinesi ekskavatör, mobil şarj istasyonu ile çadır desteği sağladı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Kriz çözüm ekibimizle çalışmaları koordine ediyoruz. Ek tedbirler ve destekler konusunda çalışıyoruz. Destek için yardım kampanyası başlattık. Büyük geçmiş olsun. Mamak bölgemizde faaliyet gösteren firmalardan gönüllü olarak, deprem bölgesine her türlü iş makinesi ve kamyon desteği verebilecek olanlar 444 0 149 çözüm merkezine kayıt yaptırabilirler. AFAD koordinasyonuyla ihtiyaca göre iş makinelerinin sevki sağlanacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara topyekûn yardıma koştu

YENİMAHALLE BELEDİYESİ

Yenimahalle Belediyesi ilk etapta 12 kişilik arama kurtarma ekibini deprem bölgesine gönderdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ilk etapta bütçemizden 3 milyon TL’lik kaynak oluşturarak, acil ihtiyaçları karşılıyoruz. Tüm ekiplere ve kurtarma çalışmalarına destek olan vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Ankara topyekûn yardıma koştu

SİNCAN BELEDİYESİ

Sincan Belediyesi; 2 lowbed, 1 ekskavatör, 1 loder kepçe, 1 öncü araç, 1 minibüs, 2 aş evi aracı, 4 aşçı, 30 personel, 1 adet hayvan ambulansı, veteriner ekibi ile hayvan mamasını da bölgeye gönderdi. Belediye ayrıca sıcak yemek ekipmanları, bin koli gıda malzemesi, bin adet battaniye, bin adet bebek bezi, bin paket bebek maması gibi ihtiyaç malzemelerini de ulaştırdı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Sincan olarak da ilk andan itibaren kenetlendik” diye konuştu.

Ankara topyekûn yardıma koştu

ALTINDAĞ BELEDİYESİ

Altındağ Belediyesi de iş makineleri ve çorba aracının yer aldığı destek ekibini depremden etkilenen Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş’a gönderdi. Belediye, 84 personel, 16 iş makinesi ve araçla bölgeye gitti. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Haftaya hepimizi derinden yaralayan bir depremle başladık. Rabbim milletimizin ve devletimizin yardımcı olsun. Geçmiş olsun” dedi.

Ankara topyekûn yardıma koştu

ETİMESGUT BELEDİYESİ

Etimesgut Belediyesi AFAD İl Müdürlüğü ve kaymakamlık koordinesinde, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere belediye araç parkından iş makineleriyle birlikte 11 personelini deprem bölgesine gönderdi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. İhtiyaca göre diğer araçlarımızı da hazır bekletiyoruz” diye konuştu.

Ankara topyekûn yardıma koştu

PURSAKLAR BELEDİYESİ

Pursaklar Belediyesi, depremin hemen ardından sıcak yemek ihtiyacını karşılamak için mobil mutfak aracı, temel gıdaların yer aldığı kamyon, iş makineleri ve 35 kişilik arama kurtarma ekibini deprem bölgesine gönderdi. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Hepimizi derinden sarsan depremle güne başladık. Gece yarısından beri teyakkuz halindeyiz. Yaraları sarana kadar teknik desteğimizi aksatmadan sürdüreceğiz” dedi.

Ankara topyekûn yardıma koştu

GÖLBAŞI BELEDİYESİ

Gölbaşı Belediyesi ilk etapta, acil olarak bölgeye doğru yola çıkan kuruluşuna destek olduğu Gölbaşı merkezli Acil Durum Arama ve Kurtarma Derneği’ne ilk yardım malzemeleri, temel ihtiyaç malzemeleri desteği verdi. Belediye ayrıca temel ihtiyaç malzemelerini TIR’larla ulaştırıyor. Öncelikli olarak hazırlanan üç TIR’ın yanında Gölbaşı Belediyesi bölgeye lowbed, lastikli ekskavatör, loder kepçe, kamyon, kar küreme aracı, ambulans ve cenaze nakil aracı da gönderdi. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan, çevre illerimizde de büyük yaralar açan deprem nedeniyle canımız yanıyor. Milletimizin başı sağ olsun. Büyük Türk Milleti olarak tek yürek olmuş şekilde devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. Gölbaşı Belediyesi olarak ilk ekibimiz Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı. Diğer ekiplerimizin tüm hazırlıkları son hız devam ediyor, en kısa sürede bölgeye ulaştıracağız” dedi.

Ankara topyekûn yardıma koştu

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ

Kahramankazan Belediyesi, AFAD koordinasyonunda deprem bölgesindeki enkaz çalışmalarına destek için belediyenin 14 kişilik Arama ve Kurtarma Birliği’ni bölgeye gönderdi. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Bir olup, birlik olup yaralarımızı birlikte saracağız. Rabbim, tüm kardeşlerimizin ve ekiplerimizin yardımcısı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!