Ankara konaklama için kollarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Ankara konaklama için kollarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2023 23:31

Ankara, 10 ilde yaşanan deprem felaketi ile ortaya çıkan zorlu kış koşullarındaki konaklama sorununa çare olabilmek için de kollarını açtı. Gölbaşı, Kahramankazan, Sincan ve Şereflikoçhisar’dan çağrı var...

Haberin Devamı

GÖLBAŞI BELEDİYESİ

* Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve dayanışma göstermenin yaraları sarmada önemli olduğunu belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Bağ-bahçe evlerine sahip olan vatandaşlarımız, 6 ay süreyle bu yerleri depremde zarar görmüş vatandaşlarımızın konaklamaları için tahsis etmeleri halinde, Gölbaşı ailesinin seferberlik ve yardımlaşma ruhunun güzel bir örneğini ortaya koymuş olacaklar. Biz büyük bir aileyiz” dedi.

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ

* Depremden etkilenen vatandaşlar için ‘Evim Evindir’ kampanyası başlattıklarını duyuran Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Depremde evini yitirmiş kardeşlerim, sizleri Kahramankazan’ımıza bekliyoruz. Yüreklerimiz gibi hanelerimizin kapıları da sizlere açık. Bugünden itibaren, öncelikle kadın ve çocuklarımız olmak üzere, Kahramankazan olarak afetten etkilenen kardeşlerimize ‘Evim Evindir’ diyoruz. Kahramankazan’da hobi bahçesi olan vatandaşlar, genellikle yaz dönemi kullandığınız bahçelerinizin anahtarlarını bizlere getirin bizler de depremzede kardeşlerimiz için sizler adına koordinasyonunu sağlayalım” ifadelerini kullandı. Öte yandan Kahramankazan Belediyesi, kendi kullanımındaki toplamda 100 odalı misafirhane ve kamp merkezini de ‘Evim Evindir’ kampanyası kapsamında depremzedelerin kullanımına açtı.

Haberin Devamı

Ankara konaklama için kollarını açtı


Depremzede vatandaşlar, bulundukları illerin valiliklerine veya 0551 246 06 48 numaralı telefondan Kahramankazan Belediyesi’ne ulaşabilirler.

SİNCAN BELEDİYESİ

Sosyal medya hesabından, ‘Depremden etkilenen kardeşim; benim evim, senin de evindir’ çağrısı yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Evini, depremden etkilenen vatandaşlarımızla paylaşmak isteyen Sincanlı hemşehrilerimiz 444 4 762 numaralı iletişim merkezimizden bizlere ulaşabilir. #EvimEvindir; Sofram, Aşın” paylaşımında bulundu.

Ankara konaklama için kollarını açtı

Ankara konaklama için kollarını açtı

Haberin Devamı

ŞEREFLİKOÇHİSAR BELEDİYESİ

* Depremzedelere ‘Evimiz Evinizdir’ çağrısında bulunan Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kıymetli hemşehrilerimiz; depremzede hemşehrilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için boş, eşyalı, kullanıma hazır olan evlerini vermek isteyenler lütfen bizim ile irtibata geçiniz. İletişim: 0553 559 99 06” ifadesini kullandı. Öte yandan belediye, depremzede vatandaşları ilçeye misafir etmek, güvenli noktalara taşımak amacıyla 2 personel ile midibüsü Adıyaman’a gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!