Ankara güzel müzik yapılan bir şehir

Güncelleme Tarihi:

Ankara güzel müzik yapılan bir şehir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2021 23:16

12. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali kapsamında ‘Shakespeare ve Müzik’ temalı konser düzenlendi. Gecede Shakespeare’in sonelerini okuyan İngiltere Büyükelçisi Dominick Chillcott, Ankara’daki kültür sanat hayatını yakından takip ettiğini söyledi ve “Ankara, güzel müzik yapılan bir şehir” dedi.

Haberin Devamı

12. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali kapsamında, CSO Ada Mavi Salon’da gerçekleştirilen ‘Shakespeare ve Müzik’ temalı konseri çok sayıda müziksever dinledi. Gecede dünyaca ünlü flüt solisti Şefika Kutluer, European Baroque Ensemle eşliğinde İngiliz klasiklerini seslendirdi. Purcell, Handel, Schubert ve Bach’ın eserlerinin dinleyici ile buluştuğu konser büyük beğeni kazandı. 

SEKİZ ŞİİR OKUDU

Konser öncesi Hürriyet Ankara’ya konuşan Büyükelçi Dominick Chillcott, gecede okuduğu şiirleri kendisinin seçtiğini belirtti. Shakespeare’in, modern İngilizcede çok kullanılmadığını aktaran büyükelçi, “Dilin anlaşılabilmesi için pratik yaptım. Bu gece için büyük bir hazırlık süreci geçirdim” dedi. Gecede sekiz şiir okuyan Büyükelçi Chillcott, “Her diplomat bir temsilci olmanın yanı sıra bir aktördür. Bu gece sahne almak benim için çok güzel bir tecrübe olacak” diye konuştu. Ankara’daki kültür sanat hayatını yakından takip ettiğini ifade eden Chillcott, “Ankara, güzel müzik yapılan bir şehir. Özellikle orkestraları takip etmeye çalışıyorum” dedi.

Ankara güzel müzik yapılan bir şehir


SANAT İYİLEŞTİRİR

Haberin Devamı

Festivalin bu yıl oldukça büyük ilgi gördüğünü belirten Şefika Kutluer, “Pandemi döneminden sonra konserlere başlamış olmak çok mutluluk verici. Ankaralılar festivale büyük ilgi gösteriyor. Dinleyicilerin ilgisi, böylesi güzel bir salon bizi motive ediyor. Sanat iyileştirir. Festivali Ankara’yı tekrar kültürün başkenti yapmak misyonuyla gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Büyükelçinin okuduğu şiirlerin Türkçe tercümesini okuyan Refik Kutluer de, “Tercümelerde biraz zorlandım. Yapılmış tüm tercümeleri inceledim ve kendi sentezimi oluşturdum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!