Ankara en iddialı kentlerden biri

Güncelleme Tarihi:

Ankara en iddialı kentlerden biri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2022 16:12

ATO, Türkiye’den 56 hastane ve sağlık kuruluşunun yer aldığı Amsterdam Sağlık Turizm Fuarı’na katıldı. ATO Başkanı Gürsel Baran, “Sağlık sektörü için önemli olduğu kadar medikal sektörü açısından da Ankara, en iddialı kentlerden biri” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran başkanlığındaki ATO Heyeti, Hizmet Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması Projesi’yle (HİSER) Amsterdam Sağlık Turizm Fuarı’na (Amesterdam Health Tourism Expo) katıldı. Ticaret Bakanlığı destekli TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi ile ALZ Grup işbirliğinde, Amsterdam Posittillion Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda, Türkiye’den 56 hastane ve sağlık kuruluşu yer aldı. Baran, fuar kapsamında Hollanda Türk İşadamları Derneği Başkanı Hikmet Gürcüoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısının ardından, MÜSİAD Hollanda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Köklü ile gerçekleştirilen toplantıda sağlık turizmi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Baran, Hollanda ve Belçika’da faaliyet gösteren sağlık turizmi acente temsilcileri ile Sağlık Turizmi Acenteleri Toplantısı’na katılarak, Ankara’nın sağlık turizmi potansiyeli ve HİSER Projesi hakkında bilgi verdi.

Ankara en iddialı kentlerden biri


CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR

Haberin Devamı

Başkentin sağlık turizmi açısından sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkartarak, Türkiye’nin döviz gelirine katkı sağlayacak HİSER Projesi’nin tanıtımı konusunda yol açmış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Baran, sağlık turizminin son yıllarda dünyanın da çok önem verdiği bir turizm çeşidi olduğunu söyledi. Sağlık hizmetleriyle, doktor sayısıyla, özel ve kamu hastaneleriyle Ankara’nın sağlık turizmi açısından dünyanın cazibe merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Baran, şunları söyledi: “Sağlık sektörü için önemli olduğu kadar medikal sektörü açısından da Ankara, en iddialı kentlerden biri. Yatak kapasitesi ve doktor sayısı açısından Ankara, ülkemizde ikinci sırada yer alıyor. Bu proje ile birlikte başkentin avantajlı olduğu alanları tespit ederek bir yol haritası oluşturduk ve tanıtım faaliyetlerine başladık. Özellikle Ankara için sağlık turizminin, katma değerli turizm gelirlerinin artırılması bakımından en önemli avantaj noktası olduğunu düşünüyoruz.”

Ankara en iddialı kentlerden biri


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!