Ankara Çayı’nda üç ayda bir temizlik

Güncelleme Tarihi:

Ankara Çayı’nda üç ayda bir temizlik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 01:52

ASKİ Genel Müdürlüğü, atıklar nedeniyle kirlendiği için çevreye ağır koku yayan Ankara Çayı’nın birçok noktasında rutin temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

ASKİ ekipleri, iş makineleriyle çay içindeki atıkları çıkararak kamyonlarla taşıyor. Kendilerinin temizlik çalışmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince suda ilaçlama çalışması yapıldığını da belirten ASKİ yetkilileri, her üç ayda bir geniş temizlik çalışması yaptıklarını söyledi. Son yapılan çalışmada 40 kamyon atık çıkarıldığını kaydeden yetkililer şu bilgileri verdi:

KOLTUK ATAN BİLE OLUYOR

“Her üç ayda bir Çubuk Deresi’nden başlıyoruz Akköprü’ye kadar çayın temizliğini yapıyoruz. Bunun yanı sıra arada rutin temizlik çalışmamız da oluyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı temizlik çalışmalarının ardından ilaçlama yapıyor. Ayrıca 15 günde bir de ilaçlama yapılıyor. Düzenli olarak sudan numeneler alınarak analizler gerçekleştiriliyor. Vatandaşlardan rica ediyoruz lütfen çaya atık atmasınlar. Koltuk atan bile oluyor. Çaya atılan bunun gibi büyük atıklar akıntıyla bir noktada birikince tıkanmalar oluyor. Çayı kirletmenin cezası var, tespit edildiğinde cezalar ve yaptırımlar uygulanıyor. Hem Çevre Bakanlığı hem de belediyemiz denetimlerini sıkı tutuyor. Son 3-4 günlük temizlik çalışmamızda da 40 kamyon atık çıktı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!