Anılar canlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Anılar canlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2008 00:00

Ulus’taki tarihi Pirinçhan’da yaklaşık beş ay önce açılan ve Ankara’nın tek el yapımı bez bebeklerinin olduğu Yapalak Ayşe, bir annenin ilginç bir hayalini gerçekleştirdi.

KIZI Zeynep’e değişik bir doğumgünü hediyesi vermek isteyen Nurten Berik, tanıştığı Yapalak Ayşe bez bebek dükkanının sahibi Lale Kayıhan’a ilginç bir teklifte bulundu. Kızının bebeklik giysilerini, oyuncaklarını bugüne kadar saklayan Berik’ten, Zeynep’in 2.5 yaşındaki elbisesini ve fotoğraflarını alan Kayıhan, şimdiye kadar yapılmamış bir hediye ortaya çıkardı.

Annenin fikrinden ve Zeynep’in fotoğraflarında yola çıkılarak yapılan Zeynep Bebek, hem dükkan sahipleri, hem de Nurten Berik için bir ilk oldu. Bebeği almaya geldiğinde gözyaşlarını tutamayan Berik, sonuçta çok memnun olduğunu söyledi.

Yaşanmışlık hediye

Damadının fotoğrafıyla yeni bir bebek düşündüğünü de ekleyen Berik, duygularını şöyle anlattı: "Lale Hanım’la Kale’yi gezerken tanıştım. Dükkanındaki bez bebekleri kendisi yaptığını söyleyince çok dikkatimi çekti. O’nu kendime çok yakın hissettim, çocukluk arkadaşı gibi olduk. O’nun maharetli elleri arasında fikrim gerçeğe dönüştü. Lale Hanım, bebekte özellikle yengeç burcunu öne çıkardı, bu ayrıntı çok hoşuma gitti. Onlara böyle bir teklif götürdüğüme hiç pişman olmadım. Aksine geçmişimizi bana geri verdiler" Dükkan sahipleri Lale ve Metin Kayıhan ise ilk defa bu kadar özel bir hediye yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Yaparken çok duygulandık. Zeynep Bebek bizim için çok özel oldu. Zaten önemli olan, eski fotoğrafıyla yeni bir bebek yapabilmektir. Düşünsenize, 25-26 yıl sürekli yanında olan elbise, artık bebeğinin üzerinde. En büyük hediye anılardır. Biz yaşanmışlığı hediye ediyoruz."

Rengarenk bir dünya

Takılardan şallara, örtülerden bez bebeklere çok çeşitli hediyelik eşyaların bulunduğu Yapalak Ayşe’de en çok, dükkan sahiplerinin kendi yaptıkları rengarenk, çeşit çeşit bez bebekler ilgi görüyor. Renk renk saçları ve değişik kıyafetleriyle her bebeğin özellikli ve tek olduğu dükkan, daha yeni olmasına rağmen gelen talebi karşılamakta zorlanmaya başladı bile. Fiyatların piyasaya göre çok uygun olduğu bu rengarenk dükkan, hiçbir şey almasanız bile uzun süre vakit geçirmekten sıkılmayacağınız bir yer. Yapalak Ayşe, çocukluklarındaki bez bebek anılarını yeniden canlandırmak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenleri özellikle bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!