Anadolu Bulvarı fıskiyesi

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Bulvarı fıskiyesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 15:04

Anadolu Bulvarı’nda ASKİ’ye ait ana iletim hattında, önceki gün saat 18.31’deki terör saldırısından dakikalar önce patlayan su borusu, gece boyunca süren çalışmalar neticesinde sabah saat 05.00’te tamir edildi. Patlama nedeniyle bölgede trafik sıkıştı, yaklaşık 11 saat boyunca 3 ilçedeki 11 mahalleye su verilemedi.

Haberin Devamı

Anadolu Bulvarı, Ankara Demirspor Tesisleri karşısında, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (ASKİ) ait ana iletim hattındaki büyük çaplı su borusu patladı. Olay, önceki gün saat 18.31’de yaşanan terör saldırısından dakikalar önce meydana geldi. Patlamanın etkisiyle borudan fışkıran tazyikli su, Anadolu Bulvarı’na taştı. Bölgedeki boş alan göle döndü. Karayoluna kadar ulaşan su nedeniyle Anadolu Bulvarı’nın merkez istikamet yönünde trafik durdu. Metrelerce yükseğe fışkıran suyu cep telefonları ile görüntülemek isteyen sürücüler de aksi istikamette araç akışını aksattı.

ANKARA ÇAYI’NA TAHLİYE EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine gelen ASKİ ekipleri, trafiğin açılması ve borunun yenilenmesi için çalışma başlattı. Yolda biriken su, iş makinelerinin açtığı kanallar aracılığıyla Ankara’ya Çayı’na tahliye edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yol trafiğe açılırken, 06 C 6668 plakalı servis aracının sürücüsü emniyet şeridinde ilerlemeye çalışırken suda mahsur kaldı. ASKİ ekiplerinin yardımıyla bulunduğu yerden kurtarılan servis şoförü, “Ne olduğunu anlamadım. Karanlık olduğu için suyun yüksekliğini fark edemedim” dedi.

Haberin Devamı

TRAFİK SIKIŞTI, SU KESİLDİ

Olayın ardından Anadolu Bulvarı, Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu ile bu yollara bağlanan güzergahlarda trafik, yaklaşık 2 saat boyunca tampon tampona ilerledi. ASKİ ekiplerinin dün sabah saatlerine kadar sürdürdüğü çalışma nedeniyle de Yenimahalle’ye bağlı Kardelen, Turgut Özal ve Kentkoop mahallerinde; Etimesgut’a bağlı Bahçekapı, Erler, Etiler, Topçu, Eryaman, Susuz ve Elvan mahallerinde; Çankaya ve Çayyolu’nda gece boyunca zorunlu su kesintisi yaşandı.

ARIZA SABAH GİDERİLEBİLDİ

ASKİ’den dün yapılan açıklamada, isale hattındaki arızanın sabah saatlerinde giderildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İsale hattında suyun boşaltılmasının ardından gece gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda arıza, sabah 05.00 civarında giderildi. Hatta sabah erken saatlerde su verilmeye başlandı. Bugün (dün) akşam üstüne kadar yüksek kesimlere de su gitmiş olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!