Ambalaj timi görevde

Güncelleme Tarihi:

Ambalaj timi görevde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2018 09:25

Yenimahalle Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), Yenimahalle genelinde ambalaj atıklarının çöpe atılmaması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

İlçedeki tüm mahallelerde yürütülecek projede, vatandaşların kağıt-karton, plastik, cam, metal, kompozit, elektronik atıklar, bitkisel atık yağlar ve atık pilleri çöpe atmayarak geri dönüşüme kazandırması için bilinçlendirilmesi sağlanacak. Sıfır Atık Projesi kapsamında geliştirilen proje sayesinde hava kirliliği, su kirliliği ve su kullanımın önüne geçilmesi hedefleniyor.

WHATSAPP TOPLAMA HATTI KURULDU

Proje kapsamında ilçe sakinlerinin, çarşamba ve cuma günleri saat 10.00-12.00 arasında plastik, cam, metal, elektronik atıklar, bitkisel atık yağlar gibi bir çok geri dönüştürülebilir atık malzemeyi kapısının önüne koyması gerekiyor. Saat 12.00’den sonra gelen atık toplama aracı sokak sokak gezerek, evlerin önüne bırakılan atıkları toplayacak. Ambalaj atıkların toplanması için Yenimahalle Belediyesi tarafından Whatsapp toplama hattı (0539 585 98 24) kuruldu. Çöpten ayrı olarak biriktirilen ambalaj atıkları, gönderilecek mesaj sonrasında vatandaşın evinden alınacak. Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar “Bu konuda ilçe sakinlerimizin de yürütülen çalışmalar ve projeler konusunda gereken desteği göstereceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!