Altınpark’tan doğaya kuş bakışı

Güncelleme Tarihi:

Altınpark’tan doğaya kuş bakışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2021 15:59

Altınpark’ın 150 farklı kuş türüne ev sahipliği yaptığına dikkat çeken ABB Meclisi AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Ali Osman Özdemir, “Altınpark’a kuş gözlem evi kurulsun” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Ali Osman Özdemir, Altınpark’ta kuş türlerinin gözlemlenebilmesi için ‘kuş gözlem evi’ kurulmasını önerdi. Konuyla ilgili bu ay ABB Meclisi’ne bir önerge veren Özdemir şunları söyledi:

Altınpark’tan doğaya kuş bakışı


ÇOK GÜZEL ÇEŞİTLİLİĞE SAHİP

“Türkiye ve dünyadaki kuş gözlem çalışmalarıyla bilinen Ankaralı Emin Yoğurtçuoğlu, daha önce de birçok kez Altınpark’taki kuş popülasyonuna dikkat çekmişti. Kendisinin bu kuş türlerinin gözlemlenebilmesi için bir kuş gözlem evi açılması isteğinden haberdar oldum. Önerimiz de böyle çıktı. Altınpark, hem göç rotasındaki kuşların Ankara’dan geçerken uğradığı hem de yıl boyu aynı bölgedeki şehir kuşlarının yaşadığı bir park. Çok farkında olunmasa da Altınpark 150 farklı türde kuşa ev sahipliği yapıyor. Çok güzel bir kuş çeşitliliğine sahip. Bu güzelliğin daha fazla farkında olunmalı.

Altınpark’tan doğaya kuş bakışı


BUNU İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Çocuklar ve gençlerin, ekolojik dengenin en önemli koruyucularından biri olan kuş türlerine ilgilerini arttırmalıyız. Altınpark bu doğrultuda büyük bir imkân sunuyor, bunu iyi değerlendirmeliyiz. Buradan hareketle ‘Altınpark’a kuş gözlem evi kurulsun’ diyerek önergemizi ABB Meclisi’ne sunduk. Meclis’te uygun görülürse güzel bir çalışmaya vesile olacağız. Kurulacak gözlem evi vesilesiyle çocuklar ve gençlerin uzmanlar eşliğinde kuşları gözlemleyebilmesi çok kıymetli bir fırsat olacaktır.”

Altınpark’tan doğaya kuş bakışı


ÇEVRE İLÇELERDE VAR MERKEZDE DE OLMALI

Haberin Devamı

Türkiye’nin çeşitli illerinde ve dünyada kuş gözlem evlerinin bulunduğuna dikkat çeken Özdemir, “Şehir sakinleri nefes alacakları, toprakla uğraşıp hayvanlarla vakit geçirebilecekleri yerler arıyorlar. Kuş gözlem evleri de bu amaçla hizmet verebilen yerler. Dünyadaki çeşitli ülkelerde ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de de çeşitli örnekleri var. Ankara’da da çevre ilçelerinde kuş gözlem alanları mevcut. Şehir merkezinde yok. 150 tür kuşa ev sahipliği yapan şehir merkezindeki bu alanda da böyle bir yer olmalı” dedi.

Altınpark’tan doğaya kuş bakışı

Altınpark’taki kuşlar, yaban hayatı uzmanı ve kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu’nun objektifine de takılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!