Altınok’tan kentsel dönüşüm çağrısı: Küçük hesaplarla engelleniyoruz

Güncelleme Tarihi:

Altınok’tan kentsel dönüşüm çağrısı: Küçük hesaplarla engelleniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2023 13:42

Keçiören için hazırladıkları kentsel dönüşüm planları için davalar açılıp engeller çıkarıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Şimdiye Keçiören şantiye olurdu. Ama maalesef küçük hesaplarla engelleniyoruz” dedi. Altınok, meslek odalarına da “Herkes ideolojiyle değil, akıl ve el birliğiyle insanlarımızın güvenli bir binada yaşaması için çalışmalıdır” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin kentsel dönüşümün şart olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Hep söylüyorum Demetevler ve kentin eskiyen dokularında mutlaka kentsel dönüşümün yapılması şart. İlçe belediyelerimiz ve Büyükşehir oturup bunları gerçekleştirmeliyiz” dedi. Keçiören için hazırladıkları kentsel dönüşüm planları için davalar açılıp engeller çıkarıldığını da hatırlatan Başkan Altınok sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda özetle şunları kaydetti:

Altınok’tan kentsel dönüşüm çağrısı: Küçük hesaplarla engelleniyoruz

TEDBİRLERİ ÖNCEDEN ALMALIYIZ
“Bu deprem gösterdi ki kentsel dönüşüm şart. Keçiören’imize ve bütün İstanbul dahil kentsel dönüşüm şart. Hep söylüyorum Demetevler ve kentin eskiyen dokularında mutlaka kentsel dönüşümün yapılması şart. İlçe belediyelerimiz ve Büyükşehir oturup bunları gerçekleştirmeliyiz. Bizler bugün varız yarın yokuz. Ama felaket geliyorum demiyor ve geldiği zamanda telafi edemeyeceğimiz kayıpları, acıları yaşıyoruz. Bu tedbirleri daha önceden vaktimiz varken almalıyız.

Haberin Devamı

ŞİMDİYE KEÇİÖREN ŞANTİYE OLURDU

Belediye başkanları kentin sadece 5 yılını değil geleceğini de planlarlar. Böyle bir vebalimiz var. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı ilk bir yılda tamamlamıştık. Engeller çıkartıldı, veto edildi, sonra dava açıldı derken... Şimdiye Keçiören şantiye olurdu. Birçok şeyi daha önceden görüyoruz, ona göre yapılması gerekenleri yapıyoruz. Ama maalesef küçük hesaplarla engelleniyoruz. Yargımıza, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası’na düşen görevler var. Herkes ideolojiyle değil, akıl ve el birliğiyle insanlarımızın güvenli bir binada yaşaması için çalışmalıdır. Bu vebalimizdir, sorumluluğumuzdur.”

Altınok’tan kentsel dönüşüm çağrısı: Küçük hesaplarla engelleniyoruz

Altınok’tan kentsel dönüşüm çağrısı: Küçük hesaplarla engelleniyoruz

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKMIŞTI

Keçiören’deki mahallelere ilişkin kentsel dönüşüm planları, Keçiören Belediyesi tarafından 2020 yılında ABB Meclisi’ne gönderilmiş, ABB Meclisi’nde kabul edilen planları 2021 Ocak ayında ABB Başkanı Mansur Yavaş veto ederek Meclis’e geri göndermişti. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Yavaş’a veto nedeniyle tepki gösterirken planlar şubat ayında oy çokluğuyla yeniden kabul edilmişti. İmar planı değişiklikleri meslek odaları tarafından yargıya taşınmış ve mahkemeler yürütmeyi durdurma kararları vermişti.

BAKMADAN GEÇME!