Altınok’tan ABB’ye: 'Kimse bahanelerin arkasına sığınmasın'

Güncelleme Tarihi:

Altınok’tan ABB’ye: Kimse bahanelerin arkasına sığınmasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2021 00:06

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a veto nedeniyle tepki gösterdiği kentsel dönüşüm projesine ilişkin yeni bir açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Kimse bahanelerin arkasına sığınmasın” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a veto nedeniyle tepki gösterdiği ilçedeki 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Planda binaların tamamının 16 kat olduğunu ve ABB’ye bütün evrakların tam gönderildiğini belirten Başkan Altınok, “Bu bahanelerin arkasına kimse sığınmasın” dedi. Altınok sosyal medyadan yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

Altınok’tan ABB’ye: Kimse bahanelerin arkasına sığınmasın


DÖRDÜ YIKILACAK BİR BİNA YAPILACAK

“Kentsel dönüşümle ilgili zannediyorum ki yanlış anlaşılmalar ve yanlış anlayanlar var. Kentsel dönüşümde dört bina yıkılacak, yerine bir bina yapılacak. Şehrimiz tam aksine kişi başına düşen metrekare hesabına göre Türkiye’nin en yeşil şehri olacak. Bin metrekarede inşaat yapılacak, 3 bin metrekare de yeşil alan olacak. Keçiören bu planla beraber daha yeşil, daha nefes alınan bir şehir olacak. Ayrıca Altınok’un 17 yıllık görev sürecinde Keçiören Belediyesi’nden rant sağlayıp zengin olan bir Allah’ın kulu yoktur. Ranta ve rantçılara karşı olduğumuzu, ranta müsaade ve müsamahamızın olmadığını herkes biliyor. İnsan hayatı her şeyden kıymetli. Depremlerden sonra pişmanlık duyuyoruz. Yöneticiler, belediye başkanları şehrin sadece gününü değil geleceğini de planlar ve yönetir.

NİYETİMİZ KİMSEYLE KAVGA ETMEK DEĞİL

Gelecekte insanlarımızın depreme dayanıklı yapılarda yaşayacağı, otopark problemi çözülmüş, geniş caddeler ve geniş sokaklara sahip, ferah, apartmanlar arasında 50 metre mesafenin olduğu bir şehrin planlamasını yapıyoruz. Deprem öldürmüyor, yapılar öldürüyor. Bunu anlamamız lazım. Dolayısıyla bu Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme planıdır. Türkiye bunu örnek alıyor. Türkiye’nin her yerinden bizi arıyorlar, Ankara’daki diğer arkadaşlar bizi arıyorlar, nasıl bir plan yaptığımızı soruyorlar. Planda binaların tamamı 16 katlıdır. Kent bütünlüğünün sağlandığı, simetrik, ruhu ve kimliği olan bir kentin planlamasını yaptık. Bizim niyetimiz kimseyle kavga etmek değil. Bizim niyetimiz hizmet etmek; insanlarımıza, çocuklarımıza layık oldukları şehirleri hazırlamaktır. Dolayısıyla buna herkes destek olmalı. Kösteği bırakmalıyız, küçük hesaplar yapmamalıyız. Bütün evraklar tam gönderilmiştir. Bu bahanelerin arkasına kimse sığınmasın. Burada rantı ve rantçıyı da herkes biliyor, çalışanı ve ranta karşı olanı da herkes biliyor.”

İMAR KOMİSYONU’NA GÖNDERİLDİ

ABB Meclisi’nde geçen ay kabul edilen 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm kararını, ABB Başkanı Mansur Yavaş çeşitli gerekçe ve eksiklikler nedeniyle veto ederek bu ay Meclis’e yeniden göndermiş, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da vetoya sert tepki göstermişti. Bu ayki Meclis toplanıtısnda CHP Grubu, konunun önerge olarak değil Başkanlık Yazısı olarak gelmesi gerektiğini söylerken AK Parti Grubu da yazı olarak gönderildiğini ancak İmar Dairesi’nden bekletildiğini açıklamıştı. “Engel olma niyetinde değiliz” açıklaması yapan Yavaş da bu şekilde olursa Şehir Plancıları Odası tarafından kararın dava konusu olacağını ve uzayacağını belirtmişti. Meclis’in konuyu İmar Komisyonu’na havale ettiği konu, burada görüşüldükten sonra yeniden Meclis’e gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!