“Alo Anne Benim Ben” okurla buluştu

Güncelleme Tarihi:

“Alo Anne Benim Ben” okurla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2020 15:55

Kültür sanat haberleri üzerine yoğunlaştığı muhabirlik serüveninin ardından sinema ve televizyon eleştirmenliği yapan Burcu B. Bilgin’in ilk romanı “Alo Anne Benim Ben”, okurla buluştu.

Haberin Devamı

KARA MİZAHLA BULMACA ÇÖZMEK

Kara mizah türündeki kitabında okuru birbirinden ilginç karakterlerle örülü bir gizemin içine çeken yazar, aynı zamanda ünlü kitaplara, film ve televizyon dizilerine, günlük yaşamda karşımıza çıkan ve günlerce gündemi meşgul eden olaylara göndermeler yapıyor. Okuyanlara da bu tanıdık gelen sahneleri bulmaca gibi çözmek kalıyor.

“Alo Anne Benim Ben” okurla buluştu


SIRADANLIĞIN İÇİNDEKİ İRONİ

Daha önce iki kolektif kitapta öyküleri bulunan Burcu B. Bilgin, www.sinekafe.com sitesinde sinema ve televizyon yazılarına, www.seyircikedi.com sitesinde ise seyahat ve sanat yazılarına yer veriyor. Dağhan Külegeç Yayınları’ndan okurla buluşan kitap 240 sayfa. Kitap, tanıtım yazısında şöyle anlatılıyor:
“‘Alo Anne Benim Ben’, kedisi Kafka ile Cihangir’deki Huzur Apartmanı’nda yaşayan gazeteci Demiray Aydemir’in karnavalesk hikayesi. Yönetici emekli albay, tuhaf bir apartman görevlisinin tuhaf ailesi, maço bir futbol antrenörü, bir transseksüel, eski bir Yeşilçam yıldızı ve asla bir araya gelemeyeceğini düşündüğünüz birçok insan, hiç akıllarına gelemeyecek bir yerde, hiç düşünmedikleri bir anda buluşuyor. Tesadüfün planlanmış olabilme ihtimalini aklınızdan çıkarmamanız gerektiğini görüyorsunuz. Alo Anne Benim Ben, uyumsuzluktan doğan uyumun, kaosun güzelliğinin, sıradanlığın içindeki ironinin romanı. Okurken tanıdık gelecek birçok sahne. İçine çekildiğiniz bulmacayı çözmek isteyeceksiniz. Zira siz de bu kahramanların arasında, bu karmaşanın içinde yaşıyorsunuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!