Akyurtlu sanayicilerden ABD’ye Nutuk’lu tepki

Güncelleme Tarihi:

Akyurtlu sanayicilerden ABD’ye Nutuk’lu tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2019 11:38

ABD Temsilciler Meclisi’nin Barış Pınarı Harekatı’nı gerekçe göstererek Türkiye’ye yaptırımlar getiren yasa tasarısını ve sözde “Ermeni Soykırımı” kararlarını kabul ederek büyük bir skandala imza attığını belirten Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği (AKSİAD) Başkanı Ali Tekin Çelik, bu kararı protesto ederek ABD Başkanı Donald Trump ve Temsilciler Meclisi’ne teklifi sunan Senatör Adam Schiff’e Atatürk’ün “Nutuk”unu gönderdi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği (AKSİAD) Başkanı Ali Tekin Çelik TBMM’nin yaptığı açıklamayı desteklediklerini belirterek ABD’ye gönderdikleri mektupla ve Nutuk’la ilgili şunları söyledi: “ABD Temsilciler Meclisi Barış Pınarı Harekatı’nı gerekçe göstererek Türkiye’ye yaptırımlar getiren yasa tasarısını ve sözde “Ermeni Soykırımı” kararlarını kabul ederek büyük bir skandala imza atmıştır. Bu kararları kabul etmediğimiz gibi şiddetle kınıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşku ile kutlandığı bir günde yapılan oylama ile alınmış olan bu kararlar bizleri rencide etmiş, iki ülke ilişkilerinde onulmaz bir yara açmıştır. Her iki karar da tarihi ve günümüz gerçekleriyle bağdaşmamaktadır. Barış Pınarı Harekatı’nın tek amacı terörle mücadeledir. Türkiye ,uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkını kullanarak meşru bir operasyon yapmıştır. Yıllardır temcit pilavı gibi ısıtılıp önümüze konan sözde “Ermeni Soykırım” iddiası ise koskoca bir yalandan ibarettir. Bizim tarihimizde soykırım yoktur. Tarihi gerçekler iç politika malzemesi yapılamaz.

Haberin Devamı

TBMM’NİN YAPTIĞI AÇIKLAMAYI DESTEKLİYORUZ

Siyasilerin hislerine göre karar verilemez. Uluslararası hukukta 1915 Ermeni tehcirini “soykırım’ olarak tanımlayan bir karar yoktur. 1915 yılında yaşanan olaylar siyasetçilerin değil tarihçilerin konusudur. Türkiye,büyük bir özgüvenlearşivlerin karşılıklı açılmasını, ortak komisyon kurulmasını teklif etmiştir. 2005 yılında yapılan bu teklifin Ermenistan tarafından reddedildiğini de hatırlatmak isteriz. Bu kararların NATO üyesi, stratejik müttefik iki ülkenin ilişkilerine tamiri imkansız yaralar açacağı aşikardır. Bu kararların Türk milletinin vicdanında asla yer bulamayacağını, millet hafızasında ise asla silinmeyeceğini vurgulamak isteriz. ABD bu tarihi yanlıştan bir an önce dönmelidir. Temsilciler Meclisi’nin bu yanlışın Senato ya da Başkan Trump tarafından düzeltilmesini bekliyoruz. Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği (AKSİAD) olarak milli iradenin tecelligahı olan TBMM’nin yaptığı açıklamayı destekliyoruz. Bu haklı mücadelede Meclisimizin, hükümetimizin, Devletimizin yanında olduğumuzu sivil toplum örgütü olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizi ilan ediyoruz.”

Haberin Devamı

ABD Başkanı, Temsilciler Meclisi üyeleri, Kurtuluş Savaşı, 1.Dünya Savaşı yıllarını ve dönemin şartlarını okuyarak Türk Tarihi konusunda doğru bilgilere sahip olması gerektiğine de dikkat çeken Çelik, “Bu amaçla, Başkan Trump ve Temsilciler Meclisi’ne teklifi sunan Senatör Adam Schiff’e Atatürk’ün “Nutuk” unu gönderiyoruz. Nutuk’ta yazılı olan sözde “Ermeni Soykırımı” iddialarına ilişkin Atatürk’ün sözlerini de İngilizce çevirisiyle birlikte mektuba ekliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!