AKK çocuklar için de seferber

Güncelleme Tarihi:

AKK çocuklar için de seferber
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2023 15:12

Ankara Kent Konseyi’nin (AKK) bin 800 bileşeni ve Başkent Gençlik Meclisi’nin 2 bin üyesi, deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferberliğe devam ediyor. AKK binasında depremzede ailelerin çocukları için oluşturulan oyun alanında çeşitli aktiviteler de gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından ‘Dayanışma depremden güçlüdür’ anlayışıyla tüm bileşenlerine çağrıda bulunan Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Başkent Gençlik Meclisi, deprem bölgesine 44 araç dolusu insani yardım gönderdi. AKK, deprem bölgelerinden gelen çocuklar için de destek çalışmaları yapıyor. Konsey binası içerisinde oluşturulan oyun alanında çeşitli aktivitelere katılan çocuklar, depremin ürkütücü yüzünü, resim çizerek, oyunlar oynayarak unutmaya çalışıyor. AKK Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, “Deprem bölgesinden gelen çocuklarımızın depremde yaşamış olduğu korku ve kaygıyı en aza indirgemek amacıyla çocuk oyun alanı oluşturuldu. Oluşturulan oyun alanımızda bileşenlerimizin de desteğiyle çocuklar için çeşitli aktiviteler gerçekleştiriliyor. Öte yandan, depremzedelerimiz burada bekleme sürecinde gönüllü sosyal hizmet uzmanları ve psikolog, psikolojik danışman ve rehber arkadaşlarımızla görüşerek psikolojik destek alabiliyorlar. Sadece deprem bölgelerinden gelen depremzedelerimiz değil ailesi deprem bölgesinde olan gençler için de psiko-sosyal destek sağlanmakta” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

AKK çocuklar için de seferber

Ankara Kent Konseyi’ne gelen depremzede çocuklar, kurulan oyun alanında kendileri için düzenlenen çeşitli aktivitelere katılıyor.

AKK çocuklar için de seferber

Ankara Kent Konseyi’nde depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gölge oyunu perdelendi.

44 ARAÇLA 654 TON MALZEME

AKK çocuklar için de seferber

Depremin hemen ardından güçlü bir dayanışma oluşturarak harekete geçtiklerini söyleyen Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ise şöyle konuştu: “Ankara Kent Konseyi olarak deprem felaketinden hemen sonra bin 800 bileşenimiz ve Başkent Gençlik Meclisi’nin 2 bin üyesiyle birlikte neler yapabileceğimizi düşündük. İlk olarak, Başkent Gençlik Meclisi’nde bulunan gençlerimiz açık kaynak veriden topladıkları ihtiyaç ve yardım çağrılarını teyit ederek AFAD’ın sistemine girmeye başladı. Afet süresince AFAD sistemine 7 bin 725 adres girildi. Yani bir veri merkezi oluşturuldu. Daha sonrasında ise deprem bölgesinden gelen ihtiyaç taleplerini tüm bileşenlerimiz ve gönüllülerimizle değerlendirip, depremde zarar gören tüm il ve ilçelere 44 ayrı araçla 654 ton ihtiyaç malzemesi teminini sağladık. Öte yandan Ankaralı gönüllü doktor ve acil durum müdahale uzmanlarımız da deprem bölgelerine giderek destekte bulundu.”

Haberin Devamı

 2 BİN DEPREMZEDE YERLEŞTİRİLDİ

AKK çocuklar için de seferber

Deprem bölgesinden başkent Ankara’ya gelen depremzedeler için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren AKK Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa da şunları söyledi: “Sadece bölgedeki depremzedeler için değil, başkent Ankara’ya gelen depremzedelerimizi de düşündük. AKK bileşenleri, başkentli gönüllüler ve firmalar tarafından temin edilen yardım malzemeleri düzgün ve hijyenik bir şekilde tasnif edilip sınıflandırıldı ve Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda bir ‘İhtiyaç Mağazası’ oluşturuldu. Ankara Kent Konseyi’ne gelen depremzedelerimiz AFAD’la iş birliği içerisinde kayıt altına alınarak sırayla ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardım mağazasına yönlendiriliyor. Bebek malzemelerinden giyeceğe kadar pek çok insani ihtiyaç malzemesi mağazada yer almakta. Depremin olduğu günden bu yana yaklaşık 3 bin 749 depremzede aile toplamda da 18 bin 745 depremzede ihtiyaç mağazasından yararlanmış. Öte yandan Ankara’daki otel, devre mülk, yurt ve boş ev sahiplerinin hizmete sundukları yerlerin depremzedelerle buluşturulması noktasında da çalışmalarda bulunduk. Şu an için yaklaşık 2 bin depremzedenin Ankara’da ikâmetini sağladık. Barınmaları için evlere yerleştirilen depremzedelerimize Ankaralı firma ve bağış yapanların da katkısıyla ev eşyası noktasında katkıda bulunmaya da başladık.”

Haberin Devamı

AKK çocuklar için de seferber

AKK çocuklar için de seferber

 UMARIM BU GÜNLER BİR DAHA YAŞANMAZ

AKK çocuklar için de seferber

Depreme Hatay’da yakalanan ve ailesiyle birlikte Ankara’ya gelen depremzede Şaban Doğru, “Hatay’daki depremde evler yıkıldı, bazı evler ciddi anlamda hasar gördü. Sürekli yaşanan artçı depremlerden tedirgin olduk ve şehri terk etmek zorunda kaldık. Eşim, oğlum, gelinim ve torunlarımla birlikte Ankara’ya geldik. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi bize kapılarını açtı. Umarım bu günler bir daha yaşanmaz. Tüm Türkiye’mizin başı sağ olsun, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi

BAKMADAN GEÇME!