Ağlatmasın güldürsün

Güncelleme Tarihi:

Ağlatmasın güldürsün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2021 23:18

Bozulmuş oyuncaklar, kırılmış bağlantılar, paslanmış metaller, sivri uçlu çıkıntılar... Kentteki birçok parkta, ‘çocuk oyun alanları tehlike saçıyor!’ Denetimler artsın. Çocuklar ağlamasın, gülsün.

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA SORUYOR

Gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerek ilçe belediyeleri, ‘parklardaki çocuk oyun alanlarını ve oyuncakları ne sıklıkla kontrol ediyor?’

Ağlatmasın güldürsün


BİLYELERİ KIRILMIŞ

Sincan Harikalar Diyarı’nda çocukları bekleyen bir tehlikeye dikkat çeken Hürriyet Ankara okuru Atila Güneş, “Çocuk oyun alanında yer alan salıncaklardan birinin bilyeleri kırılmış. Salıncağı tutan mil de sallanmaktan artık erimiş” uyarısı yapıyor.

KAPSAMLI BAKIM ŞART

Çocukların güvenliği için çağrıda bulunan okur Atila Güneş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, başta bu salıncak olmak üzere parktaki tüm oyuncakların bakımını kapsamlı şekilde yaptırmalı. Hiçbir çocuğun canı yanmamalı” diyor.

Ağlatmasın güldürsün


ÖNCE KAZA SONRA ÖNLEM

Haberin Devamı

* Hürriyet Ankara okuru Coşkun Yılmaz ise oturağından vidalar sarkan bu salıncağın fotoğrafını Mamak’taki Aşık Haşimi Aslıhak Parkı’nda çekmiş.
* Parkta oynayan 4 yaşındaki bir kız çocuğunun bu vidalara çarpması sonucu alnına dikiş atılmış, şikâyet üzerine Mamak Belediyesi önlem almış.
* Okur Coşkun Yılmaz, “O sarkan vidalar, o çocuğun gözünü de çıkarabilirdi. Önlemler, çocukların canı yanmadan alınsın” demiş.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!