Ağır tonajda hız ikilemi

Güncelleme Tarihi:

Ağır tonajda hız ikilemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 16:49

Başkent’te taşıma kapasitesi yüksek bölünmüş yollarda ağır tonajlı kamyon ve otobüsler için hız sınırı 70 kilometreyken, 3 şeritli Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki 50 kilometrelik hız limiti tabelası sürücüleri şaşırtıyor.

Haberin Devamı

UKOME Genel Kurulu tarafından 2014’te alınan kararla İstanbul, Eskişehir, Konya, Samsun, Esenboğa Yolları ile 1071 Malazgirt, Anadolu, Sabancı ve Ankara Bulvarı gibi taşıma kapasitesi yüksek, bölünmüş yollardaki hız sınırı ağır tonajlı araçlar için 50 kilometreden 70’e otomobiller için ise 70’kilometreden 82’ye çıkarılmıştı. Fakat İstanbul Yolu adıyla anılah Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Çiftlik Kavşağı yakınlarında, sürücüleri bilgilendiren hız limiti tabelasında ağır tonajlı araçlar için uygulanan hız limitinin 50 kilomtre olması sürücüleri şaşırtıyor. Aynı güzergahta yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki bir başka tabelada ise limit yeniden 70 kilometreye yükseliyor. 

TAKİP EDİLEMİYOR

Başkent’teki diğer bölümüş yollarda geçerli olan uygulamanın aksine 50 kilometrelik limit, birçok kamyon ve otobüs şöförünün dikkatinden kaçıyor. Hız ihlali yapan sürücülerin yanı sıra tabelayı son anda fark eden bazı şoförler yavaşlamak için ani fren yapınca trafik güvenliği tehlikeye düşüyor. Öte yandan Çiftlik Kavşağı yakınlarında bulunan hız limiti tabelasının ağaç dalları ile örtülmesi nedeniyle birçok sürücü uyarının farkına varamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!