Agat Taşı’nı işleyecek ustalar yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Agat Taşı’nı işleyecek ustalar yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 13:40

Çubuk’ta açılacak olan doğal taş işleme kursu ile ilçe, yeni Agat ustaları kazanacak. Kursiyerler hem meslek sahibi olacak hem de eğitim boyunca harçlıklarını çıkaracak.

Haberin Devamı

Çubuk’ta Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Çubuk Belediyesi işbirliğince meslek edindirme kursları kapsamında 50 kişilik doğal taş işleme kursu açılacak. Çubuk Belediyesi Özel Kalem Müdürü Meral Kayan, kursların teorik bilgilerin yanı sıra yoğun olarak uygulamalı olarak verileceğini belirtti. İlçenin değerli taşlarından olan Çubuk Agat taşını ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni ustalar yetiştirmek istediklerini söyleyen Kayan, şunları söyledi:
“İŞKUR’a sunduğumuz proje kabul edildi. Yapılan proje kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan Agat Taşı İşleme Atölyesi’nde kursiyerlerimize doğal taşların işlemeciliği, takı yapımı kursları verilecek. İlçemizde doğadan toplanan taşlar, kursiyerler tarafından atölyede kesimi yapıldıktan sonra yine kursiyerler tarafından önce motifler çizilip, daha sonra işlenecek. Yaklaşık 6 ay sürecek kursumuzdan ilk etapta 50 kişi yararlanabilecek. Kursiyerlerimiz hem meslek öğrenecekler hem de el harçlıkları alarak aile bütçelerine katkı sağlayacak. Katılmak isteyenler 6 Nisan’a kadar başvuru yapabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!