Abonelik ücreti yüksek geldi muhtarlar susuz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Abonelik ücreti yüksek geldi muhtarlar susuz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2021 23:16

Etimesgut’taki bazı muhtarlar, ASKİ’nin ‘yüksek abonelik ücreti istemesi’ nedeniyle su aboneliğini yaptıramayıp susuz kaldı. Hemen hemen ilçedeki tüm muhtarların bu sorunu yaşadığını ve taşıma suyuyla ihtiyacı gidermeye çalıştıklarını belirten Yeni Bağlıca Mahalle muhtarı Remziye Dilek Tuç Aktaş, “Taşıma suyuyla olmuyor, bir an önce çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Etimesgut’ta bazı mahalle muhtarlıklarının binalarına ‘yüksek abonelik ücreti istenmesi’ nedeniyle su aboneliği yaptırılamadığı ortaya çıktı. İlçedeki muhtarların su ihtiyacını ‘taşıma’ veya başka yöntemlerle çözmeye çalıştığı öğrenildi. Etimesgut Kaymakamlığı, muhtarların talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) resmi yazı göndererek muhtarlıkların, bütçeleri bulunmadığı için su fiyatlandırma ve keşif bedellerinden muaf tutulmasını istedi. ASKİ Genel Müdürlüğü ise mevzuata göre bunun mümkün olamayacağını belirterek olumsuz yanıt verdi. Susuz kalan muhtarlıklardan birisi de yeni kurulan Yeni Bağlıca Mahallesi oldu. Mart ayındaki seçimde muhtar seçilen Remziye Dilek Tuç Aktaş, su aboneliği için 6 bin TL’lik ücret istendiğini, muhtarların da bunu ödeme imkânlarının olmadığını söyledi. Muhtarların kamu hizmeti verdiklerine dikkat çeken ve çözüm talebinde bulunan Aktaş, şunları söyledi:

TÜM MUHTARLARIN SORUNU VAR

“7 Mart’ta seçimle göreve geldim, muhtarlık binası da ağustos ayında Etimesgut Belediyesi tarafından yapılarak teslim edildi. Elektrik, su, doğalgaz sorunu ile baş başa kaldık. Isıtma sistemi de yok. Elektriği kendim bağlattım, suyu bağlatmak için 6 bin TL ücret istediler. Ben su konusunu diğer muhtar arkadaşlarımla konuştuğumda, ‘Yıllardır biz susuz oturuyoruz, bu meblağı ödeyecek durumumuz yok, kendi yerimiz değil sonuçta bir kamu binası bunu nasıl ödeyelim’ dediler. Hemen hemen Etimesgut’taki tüm muhtarların su sorunu var. Birçoğu taşıma suyuyla bu sorunu gidermeye çalışıyor. Çok eskilerden bağlantı yaptıranlar da var. Birçok yere resmi başvuruyu yaptım, genel bir sorun olduğunu dile getirdim ama bir sonuca ulaşamadım. Olumsuz cevap geldi.

GELENLER DUYUNCA ŞAŞIRIYOR

Ankara Vali’miz Sayın Vasip Şahin’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Mansur Yavaş’tan, Etimesgut Kaymakamı’mız Sayın İzzettin Sevgili’den ve Etimesgut Belediye Başkanı’mız Sayın Enver Demirel’den muhtarların bu sorununun çözümü için destek bekliyoruz. Ben kendim de taşıma suyuyla ihtiyacı gidermeye çalışıyorum. Gelenler su olmadığını duyduklarında şaşırıyorlar. Muhtarlığa gelenler ‘Lavaboyu kullanabilir miyiz’ diyorlar ben ‘maalesef suyumuz yok’ cevabı vermek zorunda kalıyorum. Burası bir kamu binası niteliğinde, amme hizmeti veriyoruz. Bunu ben şahsım için değil, kamu binası için istiyorum. Etimesgut, Ankara’nın gelişmiş ilçelerinden. Başkentin göbeğinde, başkentin en büyük ilçelerinden birinde muhtarların bu şekilde susuz ve ısınmasız durumda olması hoş değil. Taşıma suyuyla olmuyor, bir an önce çözülmesini bekliyoruz.”

RESMİ YAZIDA 11 MUHTARLIK YER ALDI

Etimesgut Kaymakamlığı’nın ABB’ye başvurusu üzerine ABB Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı da Eryaman, Devlet, Elvan, Etiler, Göksu, Süvari, Piyade, Topçu, Yukarıyurtçu, Yeni Bağlıca, Yavuz Selim mahalle muhtarlıklarına bilgi verilmesi talebiyle ASKİ Genel Müdürlüğü’nden görüş istedi. ASKİ Genel Müdürlüğü ise olumsuz yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!