ABB Meclisi zaferin 100’üncü yılında Polatlı’da

Güncelleme Tarihi:

ABB Meclisi zaferin 100’üncü yılında Polatlı’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2021 01:54

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yıl dönümü dolayısıyla geçen ay Haymana’da özel bir oturum gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, dün de milli mücadelenin verildiği Polatlı’da toplandı.

Haberin Devamı

Toplantıya başkanlık eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, Sakarya Meydan Muharebesi dendiği zaman bunun hâlâ Sakarya’da olduğunu düşünenlerin varolduğunu vurgulayarak, “100. yıl vesilesiyle Haymana ve Polatlı belediye başkanlarımız, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 100. yılı anlamına uygun bir şekilde kutlamaya karar vermiş ve bütün dünyaya bu savaşın bu topraklarda olduğunu Adapazarı ile bir alakası olmadığını duyurma sorumluluğunu üstlenmiştir” dedi.

ABB Meclisi zaferin 100’üncü yılında Polatlı’da


BU HAZİNEYİ TÜRKİYE’YE ANLATMALIYIZ

İlçe tanıtım turlarında Haymana ve Polatlı’daki şehitliklere ağırlık verdiklerini de hatırlatan Başkan Yavaş, “Ankaralı hemşehrilerimizin kendi tarihini ve yöresini tanıması açısından bu turları önemli buluyoruz, buna ağırlık vereceğiz. Başta Ankaralı hemşehrilerimiz olmak üzere halkımızı, tıpkı Çanakkale ruhunun yerinde yaşandığı gibi, Sakarya ruhunu da yerinde yaşamak için bu topraklara davet ediyorum. Haymana ve Polatlı’da bizim tarihimiz, hürriyetimiz ve geleceğimiz yatıyor. Bu hazineyi, bu değerleri tüm Türkiye’ye anlatmak durumundayız” diye konuştu.

ABB Meclisi zaferin 100’üncü yılında Polatlı’da


YILDIZKAYA’DAN BAŞKANLARA ÖZEL ÇAĞRI

2014’te kurdukları Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’yle (POTA) Sakarya Zaferi’ni anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “Çok mesafe aldık ama daha çok mesafe almak durumundayız. Belediye başkanlarımızdan özellikle çocuklarımızı şehrimize göndermelerini bekliyorum. Sakarya ruhu, bu milletin genetiğidir. Bu duruşu diri tutmamız bizim elimizdedir” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yarın Polatlı’ya geleceğini ve buradan vereceği mesajların önemli olduğunu vurgulayan Yıldızkaya, Sakarya Zaferi ile ilgili, “Bu zafer çok kıymetlidir. Allah göstermesin ‘Sakarya kaybedilseydi, Polatlı ve Haymana geçilseydi ne olurdu’yu düşündüğümüzde bu zaferin önemini daha iyi anlamış oluruz” değerlendirmesinde bulundu.

ANKARALILARIN ZİYARETİ ÇOK ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Parti gruplarının sakarya Meydan Muharebesi ve özel oturuma ilişkin değerlendirmeleri ise özetle şöyle oldu.

ABB Meclisi zaferin 100’üncü yılında Polatlı’da


AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse: “Ankara’nın bu kadar yakınında gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesi’nin gençlerimize daha iyi anlatılması ve binlerce kahraman Mehmetçiğimizin canını verdiği bu mekânların öğrencilerimizin ve tüm Ankaralılar tarafından ziyaret edilmesi çok önemli. Gençleri nasıl Çanakkale’ye götürüyorsak bundan sonra daha da yakınımızda bulunan Haymana ve Polatlı ilçelerimizi de ziyaret edeceğiz.”

BİZİ BİR ARADA TUTAN, YEGÂNE OLGUDUR

ABB Meclisi zaferin 100’üncü yılında Polatlı’da


MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan: “Sakarya Zaferi’nin kazanılması küllerinden yeniden doğan bir milletin istikbale ve istiklale olan inancının perçinlenmesini sağlamıştır. O gün bizi yok olmaktan kurtaran milli ruh milli şuur bugün de bizi bir arada tutan, bizim her türlü zorluğa karşı direncimizi sağlayan yegâne olgudur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Bastığın yeri toprak diye geçme’ ikazını tam anlamıyla kavrayabilmek maksadıyla bugün Polatlı’dayız. Allah nasip ederse bu Meclis olarak Cumhuriyet’in 100. yılında da hep birlikte olacağız.”

TARİHİMİZ ÖNÜNDE BİR SAYGI DURUŞUDUR

ABB Meclisi zaferin 100’üncü yılında Polatlı’da


CHP Polatlı Meclis Üyesi Selami Ovacık: “Çocuklarımıza ve insanlarımıza bu bilinci vermek üzere bugün burada toplanmamız ayrıca anlamlıdır. Sakarya Meydan Muhaberebi bizzat başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından büyük kanlı savaş anlamına gelen Sakarya Melhame-i Kübra’sı olarak adlandırılmıştır. Meclisi’mizin bugün burada toplanmış olması şanlı tarihimiz önünde bir saygı duruşudur.”

MANEVİ İTİBARIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

ABB Meclisi zaferin 100’üncü yılında Polatlı’da


İYİ Parti Meclis Üyesi Selim Çırpanoğlu: “Bir asır önce bizlere bu güzel vatanın sahibi olma garantisi veren vatan evlatlarının aziz hatıraları ışığında Meclis toplantımızı gerçekleştirmenin manevi itibarının haklı gururunu yaşıyoruz. Zaferimizle sonuçlanan Sakarya Meydan Muharebesi, asırlar boyu verilen mücadeleler sonucunda kazanılmış olunan Anadolu topraklarının Türk ulusunun elinden çıkmayacağının nişanesi olmuştur.”

ABB Meclisi zaferin 100’üncü yılında Polatlı’da

Belediye başkanları ve Meclis üyeleri, toplantının ardından Duatepe, Kartaltepe başta olmak üzere şehitlikleri ve savayın yaşandığı noktaları ziyaret ederek tarihi bilgileri dinledi. Katılımcılar, şehitler için birlikte dua etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!