99 yıldır aynı coşku

Güncelleme Tarihi:

99 yıldır aynı coşku
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2022 14:16

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i ilan etmesinin üzerinden 99 yıl geçti. Bugün başkent Ankara Cumhuriyet Bayramı’nı 99 yıl önceki inanç, heyecan ve mutlulukla kutlayacak. Konser, kortej ve fener alayı gibi birçok etkinlikle Ankara kırmızı beyaz renge bürünecek.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugün saat 11.00’de devlet protokolünün Anıtkabir’de mozoleye çelenk koyma töreni ile başlayacak. Anıtkabir, resmi törenin ardından saat 21.00’e kadar ziyarete açık olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan saat 12.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kutlamaları kabul edecek.

99 yıldır aynı coşku

TBMM önündeki tören ise Mehteran Birliği konseri ile saat 14.00’de başlayacak. 14.15-14.29 saatleri arası karma bando konseri yapılacak. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saat 14.30’da TBMM’den başlanarak İnönü Bulvarı-Atatürk Bulvarı, Ulus Meydanı-Cumhuriyet Caddesi’ni takiben Ulus 1. TBMM Binası’na kadar olan güzergâhta ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Geçit Töreni’ düzenlenecek.

Haberin Devamı

99 yıldır aynı coşku

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, kentin dört bir yanında düzenlenen coşku dolu etkinliklerle de kutlanacak.Bugünkü etkinliklerin bazıları şöyle:

99 yıldır aynı coşku

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Pop müziğin sevilen isimlerinden Kenan Doğulu, Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında konser verecek. Saat 19.00’daki konserde Doğulu, en güzel şarkılarıyla başkentlilerin Cumhuriyet Bayramı coşkusuna eşlik edecek.

99 yıldır aynı coşku

ÇANKAYA BELEDİYESİ

Etkinlikler gün boyu beş farklı noktada gerçekleşecek. Atapark’ta saat 10.00’da resmi törenle başlayacak kutlama etkinlikleri, saat 13.00’te Bahçelievler 7. Cadde ve saat 15.00’te Kuğulu Park’ta devam edecek. Bando gösterilerinin olacağı etkinliklerde bayrak da dağıtılacak. 18.00’de Çankaya Belediye Başkanlığı’nın önündeki meşaleli yürüyüşün ardından akşam saatlerinde ise Köfn ve pop müziğin sevilen ismi Can Bonomo, Anıtpark’ta sahne alacak.

Haberin Devamı

99 yıldır aynı coşku

KEÇİÖREN BELEDİYESİ

Keçiören’de fener alayı saat 18.30’da belediye binasının önünden başlayacak programla Fatih Stadı’na kadar seymenler eşliğinde yürüyüş yapacak. 19.30’da ise Fatih Stadı’nda Esat Kabaklı, konser verecek.

BİLKENT SENFONİ ORKESTRASI

Bilkent Senfoni Orkestrası, saat 20.00’de şef Işın Metin yönetiminde, Oliver Jia, Kerem Tuncer, Elif Ece Cansever solistliğinde ve Bilkent Müzik Hazırlık Lisesi Korosu eşliğinde ‘Cumhuriyet’in 100. Yılı Konserleri’ serisi kapsamında sahne alacak. Bilkent Konser Salonu’ndaki gecede Ulvi Cemal Erkin’in ‘Sinfonietta’, Onur Türkmen’in ‘Nomad’ isimli eserleri ile Muammer Sun’un eserlerinden seçkiler ve Cumhuriyet Marşları seslendirilecek.

Haberin Devamı

SEVDA-CENAP AND MÜZİK VAKFI

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında çalışmalarını sürdüren ya da bir şekilde yolu vakıfla kesişmiş Ankaralı amatör çok sesli korolar, 15.00’te her yıl milli bayramlar süresince müze olarak ziyarete açılan Pembe Köşk’te konser verecek.

99 yıldır aynı coşku

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), şef Cemii Can Deliorman yönetiminde, TRT Ankara Çok Sesli Korosu ve Soprano Hülya Kazan ile aynı sahnede olacak. 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’daki konserde koronun şefliğini Elnara Kerimova üstlenecek.

29 EKİM MESAJLARI

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

99 yıldır aynı coşku

ECDADIMIZIN MUKADDES BİR EMANETİ

Vasip Şahin: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz. Cumhurun istiklal ve istikbal yolunda kararlılıkla giriştiği mücadelenin millet egemenliğiyle taçlandığı bu kutlu gün, kökleri şanlı ve derin bir geçmişe dayanan millî diriliş ruhunun bir neticesidir. Türk milletinin özgüvenini ve hep birlikte güçlü yarınları kurma iradesini yansıtan Cumhuriyet, hem millî birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük teminatı hem de milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisi olmuştur. Türkiye Cumhuriyet'i, kahraman ecdadımızın mukaddes bir emanetidir ve vatan ve millet sevgisiyle ilelebet payidar kalacaktır. Bizler, bir barış ve adalet medeniyetinin mirasçıları olarak milletin bütün değerlerini kendinde toplayan ve bizi birbirimize kenetleyen Cumhuriyetimizi özenle muhafaza edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, canlarıyla bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Haberin Devamı

99 yıldır aynı coşku

SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

Mansur Yavaş: “Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız gücün gururuyla Ankaralı hemşehrilerimizin ve hürriyetinden asla taviz vermeyen milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı’mız zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer, Cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Bizler de Cumhuriyet’imizin bize miras bıraktığı tüm değerlere sonsuza kadar sahip çıkacak, gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir başkenti birlik ve beraberlik ruhuyla inşa edeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir; üretimi artıran ve her alanda sosyal adaleti sağlayan bir anlayışla başkentimizi dünya başkentleriyle yarışan örnek bir başkent yapma gayretini sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve kahraman gazilerimizi şükranla, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle anarken Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

99 yıldır aynı coşku

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla EGO’ya ait otobüs, metro, Ankaray, teleferik, TCDD’ye bağlı Başkentray bugün ücretsiz hizmet verecek.

BU YOLLARA DİKKAT!

Ankara Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle araç trafiğine kapatılacak yolları da duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada yol güzergâhlarının ayrıntıları şöyle:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir’de “Devlet Töreni” ve TBMM tören alanından başlanarak İnönü Bulvarı-Atatürk Bulvarı, Ulus Meydanı-Cumhuriyet Caddesi’ni takiben Ulus 1. TBMM Binası’na kadar olan güzergâhta “Resmigeçit Töreni” düzenlenecektir.

Söz konusu etkinliklerle ilgili olarak;

28 Ekim 2022 Cuma günü saat 23.00’ten itibaren Atatürk Bulvarı (Kuğulu Kavşağı-Ulus Meydan arası) Ulus Meydanı’na gidiş istikametine göre tek yönlü ve buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 06.00’dan itibaren;

• Dikmen Caddesi (Genelkurmay Kavşağı-Çetin Emeç Bulvarı Kesişimi arası) ile buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• İsmet İnönü Bulvarı (Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi kesişimi-Akay Kavşağı arası) ile buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• Atatürk Bulvarı (Ulus Meydanı-Kuğulu Kavşağıarası) Kuğulu park gidiş istikametine göre tek yönlü ve buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• İstanbul Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi kesişimi ve İstiklal Caddesi-Atatürk Bulvarı kesişimi arası ile buralara açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

Cumhuriyet Caddesi (Ulus Meydanı-Gar Kavşağı arası) ile buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• Çankırı Caddesi ile buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• GMK Bulvarı (15 Temmuz Kızılay Millî İrade Meydanı-Anadolu Meydanı arası) ile burayaaçılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• Ziya Gökalp Caddesi (15 Temmuz Kızılay Millîİrade Meydanı-Kolej Meydanı arası) ile buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• Millî Müdafaa Caddesi (Genelkurmay Kavşağı-GMK Bulvarı arası) ile buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• Gençlik Caddesi, Akdeniz Caddesi, Anıt Caddesi, Spor Park Sokak, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile buralara açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• (İhtiyaç olması halinde) Kazım Karabekir Caddesi (Celal Bayar Bulvarı’na bağlantı sağlayan yan varyantları-Anadolu Meydanı arası) ile buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü,

• (İhtiyaç olması halinde) Dögol Caddesi (Beşevler Kavşağı-Anadolu Meydanı arası) ile buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü olarak programlar sona erene kadar araç trafiğine kapatılacaktır.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için trafiğe kapanacak yolların durumunu dikkate almalarının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.”

BAKMADAN GEÇME!