9 ayda 500 bin ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

9 ayda 500 bin ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2022 16:51

Türk tarihinin resim, heykel, rölyef ve bilgi panolarıyla anlatıldığı Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı dokuz ayda 500 bin kişi ziyaret etti. Belediye Başkanı Enver Demirel, “Ziyaretçiler müzemizi gezerken, tarihimizi görerek, dokunarak, yaşayarak öğrenme imkânı buluyor” dedi.

Haberin Devamı

Ergenekon’dan Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’ten günümüze Türk tarihindeki dönüm noktalarının heykel, rölyef, anıt, pano ve vesikalarla anlatıldığı Etimesgut Belediyesi’nin Türk Tarih Müzesi ve Parkı, açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gördü. Açılışını 29 Ağustos 2021’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı müze, dokuz ayda 7’den 77’ye 500 bin ziyaretçiyi ağırladı.

9 ayda 500 bin ziyaretçi

Bağlıca Mahallesi’nde 60 bin metrekare alan üzerine kurulu olan ve 7 bin metrekare kapalı alanı bulunan müzeye özellikle çocuklar ve gençler büyük ilgi gösterdi. 40 bin kitaplık kütüphane de üniversite öğrencileri tarafından yoğun olarak tercih edildi. Müze, açık alanındaki heykel ve kompozisyonların yanı sıra panoramik resimlerin yer aldığı bölümüyle oluşturduğu tarihi atmosferiyle de ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

9 ayda 500 bin ziyaretçi

BAYRAM SONRASI HEDEF 1 MİLYON

Müzenin Ankara’nın tanıtımı ve turizmine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel şunları söyledi: “Müzemizde Ankara’dan, ülkemizin ve Türk dünyasının dört bir yanından gelen misafirlerimizi ağırladık, ağırlamaya devam ediyoruz. Ziyaretçi sayısı yarım milyonu geçti. Bayram sonrası yaza doğru ziyaretçi sayısının kısa sürede 1 milyona ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ankara’ya gelenler artık Türk Tarih Müzesi ve Parkı’mızı görmeden gitmiyor. Müzemizin Türk dünyasında örneği yok. Müzemizde şanlı Türk tarihimizi heykel, resim ve kompozisyonlarla anlatıyoruz.

9 ayda 500 bin ziyaretçi

TÜRK DÜNYASINA YAKIŞAN BİR PROJE

Burası ilçemize, başkentimize, ülkemize ve büyük Türk dünyasına yakışan bir proje oldu. Ziyaretçiler müzemizi gezerken, tarihimizi görerek, dokunarak, yaşayarak öğrenme imkânı buluyor. Müzemiz büyük Türk milletine, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, gençlerimize, 7’den 70’e tüm insanımıza en güzel, en anlamlı hediyemizdir. İstiyoruz ki insanımız, tarihini yalan yanlış, doğruluğu teyide muhtaç kaynaklardan değil; doğru kaynağından, gezerek, görerek, dinleyerek, hissederek öğrensin. Bu müzemiz tarihini öğrenmek, yaşamak, yaşatmak ve geleceğe aktarmak isteyen herkes için büyük bir fırsattır. Herkesi müzemize bekliyoruz.”

Haberin Devamı

9 ayda 500 bin ziyaretçi

MÜZEDE NELER VAR?

Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda İskit/Saka döneminden başlayarak, Göktürk kağan ve hatunlarını, 17 Türk devleti kurucularını, Selçuklu sultanlarını, Osmanlı padişahlarını, Kurtuluş Savaşı komutanlarını, büyük Türk düşünürlerini, Türk Cumhuriyetleri kurucularını, Türk Cumhuriyetleri’ni temsil eden fikir adamlarını, Cumhuriyet dönemi bilim insanı, şair, yazar ve sanatçılarını temsil eden 206 heykel bulunuyor.

9 ayda 500 bin ziyaretçi

Bunların yanı sıra Ergenekon Destanı, Kürşat ve 40 Çerisi, Göktürk Okçuları, Kurtuluş Savaşı Koşan Atlıları, İstanbul’un Fethi, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı’nı yansıtan yedi kompozisyon yer alıyor. Beş farklı Mustafa Kemal Atatürk heykelinin sergilendiği müzede sekiz Türk yazıtı replikası, dört dev panoramik resim, üç Frig kabartması mevcut. Müze 40 bin kitaplık kütüphane, 650 kişilik çok amaçlı salon, bin 500 kişilik amfi tiyatro, 120 metrekarelik Türk otağı ile de dikkat çekiyor. Gerçeğini aratmayan dev heykellerin bulunduğu müze ücretsiz gezilebiliyor.

Haberin Devamı

9 ayda 500 bin ziyaretçi

BAKMADAN GEÇME!